Popietes de salmó i rap amb puré de bròquil i trompetes negres.

Publicat dia 7 desembre 2011 General. peix i marisc

Cuinar al vapor és una de les tècniques més sanes i ràpides que conec. Els sabors dels aliments es conserven molt més i no perden tantes qualitats com quan els cuines d’altres maneres. Sobretot m’agrada fer-hi verdures i peix.  Solc posar l’àigua a bullir mentre vaig preparant el plat i entre una cosa i l’altra ho tenc tot llest en mitja horeta.

Per a aquesta recepta he combinat la cocció al vapor del peix amb el bròquil bollit. D’aquesta manera m’ha quedat la verdura més manejable a l’hora de fer el puré. És una recepta molt fàcil i es pot fer de moltes altres maneres. Les trompetes negres tenen un gust una mica fort però amb el puré de bròquil queda bastant suavitzat.

Ingredients per a dues persones:

 

4 filets prims de salmó

2 supremes de rap

8 rams de bròquil

100gr trompetes negres

oli verge

sal

pebre bo, pebre rosa

Posam l’aigua a bullir. Tallam els trossos de rap de dos dits de gruixa, de manera que puguin quedar ben abraçats amb el filet de salmó. Feim el farcell i el fermam amb fil de cuina o amb un escuradents. Salpebram les popietes. Quan l’aigua bulli hi abocam els rams de bròquil.  Quan faci 5 minuts que bull posam la vaporera amb el peix damunt l’olla i el deixam coure 5 minuts més. És necessari vigilar el temps i no passar-se si no volem que ens quedi massa sec (alerta perquè es fa molt aviat).

Mentrestant posam al foc una paella amb un rajolí d’oli i hi saltejam les trompetes negres ja netes. Ho salam una mica. Quan vegem que amollen l’aigua i ens queda un suc negre ja estan llestes. Colam el bròquil i  l’esclafam amb una forqueta. El lligam amb un raig d’oli verge, el pebre rosa mòlt i la sal.

Esper que sigui del vostre gust!

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Comenta