Coca de blat de les índies amb grells i parmesà

Publicat dia 21 maig 2012 General. pastes salades

La coca més popular de Mallorca és la de verdures, amb trampó o amb pebres torrats. Quasi bé no hi ha celebració o festa on no n’hi hagi a la taula i no hi ha cap forn que no en  venguin. La meva coca preferida és la de pebres torrats que fa ma mare. És escandalosament bona, no massa gruixada de pasta  però amb cos i ben generosa de pebres. En vull fer qualque dia i publicar-la al blog. La coca d’avui no és gens nostrada però em va cridar l’atenció quan la vaig veure. Fa poc vaig tenir ocasió de poder-la cuinar i com que les persones que en menjaren em demanaren la recepta, aquí la teniu. És ben fàcil i va molt bé com a entrant o per a un bufet.

Ingredients

150 gr de farina de blat

150 gr de farina de blat de les índies

4 culleradetes de llevat en pols

2 culleradetes de sal d’api (o de qualsevol altre sal)

60 gr de parmesà ratllat

2 ous batuts

400 ml llet

50 gr mantega fosa

1 manat de grells trossejats

pebre bo

Encalentirem el forn a 190ºC. Untarem un motllo quadrat de 23×23 cm.

Tamisarem les farines, la sal, el llevat, i el pebre bo. Afegirem 40 gr de parmesà. En un altre bol mesclarem els ous amb la llet i la mantega. Afegirem la mescla d’ou als ingredients secs i ho integrarem bé. Incorporarem els grells i posarem la massa en el motllo. Hi espovorejarem la resta de parmesà per damunt i ho enfornarem durant 30-35 minuts o fins que vegem que s’ha daurat.

Farem la prova amb un ganivet o un escuradents i si surt net la podrem treure. La deixarem refredar sobre una reixa. Per servir la tallarem a quadradets.

Font: Paso a paso, repostería y panadería. Ed. Parragon

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes salades

Panades de pasta escaldada

Publicat dia 21 març 2016

La panada és una de les pastes que més identitat tenen en la gastronomia de l’illa però, al mateix temps, cada casa té la seva pròpia recepta. A casa meva sempre hem fet la mateixa i l’únic canvi que s’ha…

Llegeix-ne més

Espinagada

Publicat dia 14 gener 2016

Quan s’acosta el dia de Sant Antoni a casa ja començam a programar l’agenda per posar data a les espinagades. I tot i que és bastant recent ja deu fer un quinzena d’anys que  dedicam un dia a la seva…

Llegeix-ne més

Comenta