Tartaletes amb cireres, iogurt i canyella

Publicat dia 15 juliol 2012 General. postres. receptes dolces

Una de les coses que més m’agrada de l’estiu és la varietat de fruita que tenim a l’abast: fraules, albercocs, síndria, figues, prunes… i la meva preferida: les cireres. Cap d’elles té el mateix gust si les menjam fora de temporada. Les cireres m’agrada menjar-me-les tal qual, si són bones, amb la polpa dura, una mica àcides i gustoses, no necessiten massa més. La Recepta del 15 d’aquest mes ha girat al voltant de les cireres i he posat en pràctica aquesta recepta que vaig veure en un llibre que seguesc bastant “Reposteria y panadería paso a paso” de l’editorial Parragon.

Les podeu fer de la fruita que més vos agradi així com emprar la tartaleta com a base per a altres pastissets, omplir-la de trufa o de la mousse que més vos plagui. La rebosteria té tantes possibilitats. Amb aquests ingredients n’he fet 4, en tartaletes desmuntables de 10 cm de diàmetre i encara me n’ha sortit una amb un motllo de magdalena.

Ingredients

per a la base:

125 gr farina

2 cullerades sucre en pols

1 1/2 cullereta canyella en pols

75 gr mantega

1 vermell d’ou

2 culleretes aigua freda

per al farcit:

400  gr cireres sense pinyol

8 cireres senceres

3 iogurts grecs

mel

canyella en pols

En un bol tamisarem la farina amb la canyella i el sucre. Afegirem la mantega freda a daus i la mesclarem amb la punta dels dits fins que ens quedi com a miques de pa. Hi afegirem el vermell d’ou i una cullerada d’aigua i ho mesclarem amb una espàtula. Si no fa falta la segona cullerada d’aigua farem una bolla i la dividirem en 4 porcions.

Farem una bolla amb cada una d’elles i les estendrem amb un aprimador. Les colocarem en els motllets desmuntables prèviament untats de mantega. Les cobrirem amb paper vegetal i hi posarem cigrons o mongetes per a què facin pes al damunt. Les posarem a la gelera durant 30 minuts com a mínim. Encalentirem el forn a 180ºC i les enfornarem durant 12-15 minuts. Treurem el pes i les enfornarem en sec 5 minuts més. Les deixarem refredar sobre una reixeta.

Treurem el pinyol a les cireres i les posarem en un bol amb els iogurts i un cullerada de mel. Ho mesclarem bé i deixarem que refredi una mica a la gelera.

Muntarem les tartaletes quan siguin fredes farcint-les amb la mescla de iogurt. Les decorarem amb les cireres amb pinyol. Regarem cada una amb una cullereta de mel i les empolsarem de canyella.

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta