Amb el temps he fet algunes receptes de brownie i n’he tastat moltes altres. Deuen ser les postres de xocolata més elaborades en els restaurants i te’n trobes de tota casta. Les versions que m’atreuen són semblants a aquesta i si em decidesc a publicar-la és perquè crec que he trobat el meu brownie perfecte: cremós i humit, baix, amb gust de xocolata i amb la mesura justa de fruits secs.
La recepta original porta 150 gr de nous, ho he deixat a la meitat perquè pens que n’hi ha prou. Es poden substituir per qualsevol altre fruit sec: festucs, avellanes, nous del brasil trossejades,… si podeu fer-lo en un motllo d’aquesta mida molt millor. És més bo si surt baix.
Ingredients (per a un motllo quadrat de 20×20 cm)
120 gr farina
2 ous
140 gr mantega
180 gr xocolata cobertura
75 gr nous
150 gr sucre morè
1 polsim de sal
Encalentirem el forn a 200ºC.
Fondrem la xocolata trossejada amb la mantega al bany maria o en un recipient a poc foc i remenarem tot el temps evitant que es cremi. Deixarem que s’entebeixi.
Afegirem els ous un a un, batent amb les varetes manuals. Incorporarem el sucre i seguirem batent. Finalment hi posarem la farina tamisada i la sal. Quan tot estigui ben lligat hi incorporarem les nous.
Abocarem la massa en el motllo untat de mantega, l’aplanarem una mica amb l’espàtula i enfornarem el brownie durant 15-20 minuts aproximadament. Jo el trec del forn quan encara és un poc cru, quan veig que l’escuradents surt lleument brut a la punta. Trob que és més agradable si no és tan sec però això depèn de cada un.
Font: Lecturas Cocina, estiu 2012