Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Rotllet de cuixot salat, poma caramel·litzada i formatge blau.

Publicat dia 20 febrer 2013 entrants. General. Receptes salades

rotllet de cuixot salat

L’entrada d’avui és la meva aportació al Concurs de receptes MossegadesUna iniciativa que comença aquest mes de febrer i a la qual em feia moltes ganes participar. Ara, com sempre, he anat ben justa de temps! la proposta de febrer era una barqueta o una tapa. He pensat aquestes torrades que són molt senzilles de fer i amb ingredients que fàcilment podem tenir a casa.

mossegades-febrer1

Ingredients per a 4 tapes:

1/2 poma

1 polsim canyella

2 cullerades aigua

2 culleretes sucre

4 talls de cuixot salat

4 talls de formatge blau

4 talls de barra de qualitat.

Reducció de vinagre balsàmic, oli verge

Encalentim el forn a 180ºC.

rotllet cuixot salat2

Tallam la poma en 8 trossos i els dauram la en una paella amb una mica d’oli. Afegim el sucre i la canyella. Mig minut després hi posam l’aigua i deixam que s’evapori. Si les pomes són toves les aturam, sinó les deixam i hi afegim una miqueta més d’aigua.

Estenem els talls de cuixot salat, hi posam una làmina de poma, una de formatge blau, una altre de poma i ho embolicam. Quan tenguem tots els rotllets fets els enfornarem 5 minuts però no massa més, ja que el sabor del cuixot s’accentuaria.

Mentrestant torrarem el pa.

rotllet cuixot3

 

Muntarem la tapa posant una mica d’oli verge sobre la torrada, el rotllet i un raig de reducció de balsàmic. I ja tendrem la nostra tapa a punt. Fàcil, no és cert?

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta