L’entrada d’avui és la meva aportació al Concurs de receptes Mossegades. Una iniciativa que comença aquest mes de febrer i a la qual em feia moltes ganes participar. Ara, com sempre, he anat ben justa de temps! la proposta de febrer era una barqueta o una tapa. He pensat aquestes torrades que són molt senzilles de fer i amb ingredients que fàcilment podem tenir a casa.
Ingredients per a 4 tapes:
1/2 poma
1 polsim canyella
2 cullerades aigua
2 culleretes sucre
4 talls de cuixot salat
4 talls de formatge blau
4 talls de barra de qualitat.
Reducció de vinagre balsàmic, oli verge
Encalentim el forn a 180ºC.
Tallam la poma en 8 trossos i els dauram la en una paella amb una mica d’oli. Afegim el sucre i la canyella. Mig minut després hi posam l’aigua i deixam que s’evapori. Si les pomes són toves les aturam, sinó les deixam i hi afegim una miqueta més d’aigua.
Estenem els talls de cuixot salat, hi posam una làmina de poma, una de formatge blau, una altre de poma i ho embolicam. Quan tenguem tots els rotllets fets els enfornarem 5 minuts però no massa més, ja que el sabor del cuixot s’accentuaria.
Mentrestant torrarem el pa.
Muntarem la tapa posant una mica d’oli verge sobre la torrada, el rotllet i un raig de reducció de balsàmic. I ja tendrem la nostra tapa a punt. Fàcil, no és cert?