Labneh amb ensalada de taronja i tapenade de kalamates

Publicat dia 15 març 2013 ensalades. entrants. General. Receptes salades

labneh amb ensalada de taronja

Vaig conèixer el labneh gràcies a “Gastronomia & Cia”, una pàgina a la qual estic subscrita i que m’aporta moltes idees. Tan aviat com vaig conèixer aquesta manera de transformar el iogurt vaig tenir ganes d’experimentar i, de passada, fer alguna cosa amb l’excedent que tenia a la gelera. Des de fa unes setmanes faig iogurt búlgar natural i em donaren la bactèria al mateix temps que en tenia de comercials i clar, no sabia què fer-ne.

Tant si en teniu com si no, vos recoman aquesta recepta de veres. No pot ser més fàcil, cremosa, especial i sorprenent. El podeu combinar de moltes maneres, fins i tot menjar-vos-el com si es tractàs d’un formatge per untar ja que aquesta és realment la consistència que té. Aquí el propòs amb una ensalada de taronja que li aporta frescor, dolçor i acidesa i un tapenade d’olives de kalamata, de gust fort i àcid que contrasta molt bé amb la resta d’ingredients.

labneh2

Ingredients

2 iogurts naturals

3 taronges

40 gr bledes vermelles o rúcula

1/2 ceba blanca petita

1/2 alvocat

sèsam

herbassana

aroma de flor de taronger

per a la tapenade

100 gr d’olives de kalamata

1 cullerada formatge d’untar

labneh6

Per fer el labneh disposarem el iogurt en una garsa o una tela de malla fina com la que veis a la fotografia. Farem un sac i el tancarem amb un fil de cuina. El penjarem així com veim a la imatge, evitant que toqui a terra i deixant que amolli el suero. El posarem a la gelera i en unes 4 hores ja estarà llest.

labneh5

Farem el tapenade picant les olives sense el pinyol amb una picadora. Les mesclarem amb la cullerada de formatge per donar-li untuositat.

Pelarem les taronges al viu i reservarem el suc que amollin.

Tallarem la ceba i l’alvocat a làmines.

Farem una vinagreta lligant el suc de taronja i un raig d’oli verge.

labneh1

Muntarem l’ensalada fent una base amb els grells de taronja i la ceba, posarem el labneh al damunt i l’acompanyarem amb l’alvocat, les bledes vermelles i el tapenade. Afegirem l’herbassana picada, el sèsam, salpebrarem i regarem amb la vinagreta. Pulveritzarem l’aigua de flor de taronger per damunt l’ensalada i la servirem de seguida.

labneh3Aquesta ensalada és bastant completa i pot constituir perfectament un plat principal. Amb aquests ingredients n’hi ha prou per dinar una persona però pot ser també un bon entrant. Vos aconsell acompanyar-la amb una mic de pa torrat.

labneh4

 

Receptes similars: ensalades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta