Gelat de figa per a Concurso #cocinaunasonrisa

Publicat dia 10 setembre 2013 General. postres. receptes dolces

gelat de figa

El blog d’en Manu Catman celebra el 3r aniversari amb el concurs Concurso#cocinaunasonrisa, està obert a tothom i no fa falta tenir blog per fer-ho. El que pretén en Manu és que la gent publiqui una recepta que formi part d’una història que els faci somriure.

Per a la meva participació he triat una recepta de gelat. No perquè tengui una història concreta darrera ella sinó perquè pens que aquestes postres tan refrescants sempre van acompanyades d’un somriure. No hi ha reunió familiar, dinar o sopar de festa durant l’estiu que no acabin amb un bon tassó de gelat. Els mallorquins en sabem gaudir acompanyant-lo amb una bona coca tovada o una ensaïmada. I no és pagat veure la cara de felicitat de qualsevol infant quan en mengen un tassó. Aquests dies amb els meus nebots els n’he vist passar un bon gust. I com que havia d’aprofitar l’excedent de figues vaig  pensar que seria una bona idea cuinar-les així. Enguany n’hi ha una bona collita i són perfectes per fer experiments.

Aquí va la recepta, felicitats per l’aniversari, Manu!

gelat de figa2

Ingredients

1 kg de figues
200 ml nata 35% M.G.
250 ml llet
6 c/s sucre
2 vermells d’ou
1 bocí de beina de vainilla

Rentarem les figues i les deixarem degotar. Pelarem les que siguin més verdes i descartarem el capoll. Triturarem amb el túrmix i reservarem.

Obrirem la beina i rasparem les llavors. Les mesclarem amb la llet juntament amb la beina, dues cullerades soperes de sucre i ho bullirem. Deixarem entebeir.

gelat de figa1

Batrem els vermells d’ou amb dues cullerades de sucre i hi abocarem la llet prèviament colada i tèbia. Ho abocarem en un recipient i posarem aquest a coure al bany maria. Anirem remenant fins que espesseixi. Deixarem refredar.

Batrem la nata fins que estigui semi-muntada. quan comenci a espessir hi afegirem les dues cullerades de sucre, acabarem de semi-muntar ( a mi m’agrada que no estigui muntada del tot).

Mesclarem la nata amb la popa de figa i amb la crema fins que tenguem una preparació homogènia i ho posarem en un recipient tapat dins el congelador. Per rompre els cristalls l’anirem batent cada 45 minuts  2 o 3 vegades. Si el gelat és per l’endemà el traurem una mica abans, el tornarem passar pel túrmix i tornarem a deixar que agafi cos al congelador. Si teniu gelatera us podreu botar tots aquests passos.

gelat de figa3

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Ã’pera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Ã’pera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta