El blog d’en Manu Catman celebra el 3r aniversari amb el concurs Concurso#cocinaunasonrisa, està obert a tothom i no fa falta tenir blog per fer-ho. El que pretén en Manu és que la gent publiqui una recepta que formi part d’una història que els faci somriure.
Per a la meva participació he triat una recepta de gelat. No perquè tengui una història concreta darrera ella sinó perquè pens que aquestes postres tan refrescants sempre van acompanyades d’un somriure. No hi ha reunió familiar, dinar o sopar de festa durant l’estiu que no acabin amb un bon tassó de gelat. Els mallorquins en sabem gaudir acompanyant-lo amb una bona coca tovada o una ensaïmada. I no és pagat veure la cara de felicitat de qualsevol infant quan en mengen un tassó. Aquests dies amb els meus nebots els n’he vist passar un bon gust. I com que havia d’aprofitar l’excedent de figues vaig  pensar que seria una bona idea cuinar-les aixÃ. Enguany n’hi ha una bona collita i són perfectes per fer experiments.
Aquà va la recepta, felicitats per l’aniversari, Manu!
Ingredients
1 kg de figues
200 ml nata 35% M.G.
250 ml llet
6 c/s sucre
2 vermells d’ou
1 bocà de beina de vainilla
Rentarem les figues i les deixarem degotar. Pelarem les que siguin més verdes i descartarem el capoll. Triturarem amb el túrmix i reservarem.
Obrirem la beina i rasparem les llavors. Les mesclarem amb la llet juntament amb la beina, dues cullerades soperes de sucre i ho bullirem. Deixarem entebeir.
Batrem els vermells d’ou amb dues cullerades de sucre i hi abocarem la llet prèviament colada i tèbia. Ho abocarem en un recipient i posarem aquest a coure al bany maria. Anirem remenant fins que espesseixi. Deixarem refredar.
Batrem la nata fins que estigui semi-muntada. quan comenci a espessir hi afegirem les dues cullerades de sucre, acabarem de semi-muntar ( a mi m’agrada que no estigui muntada del tot).
Mesclarem la nata amb la popa de figa i amb la crema fins que tenguem una preparació homogènia i ho posarem en un recipient tapat dins el congelador. Per rompre els cristalls l’anirem batent cada 45 minuts  2 o 3 vegades. Si el gelat és per l’endemà el traurem una mica abans, el tornarem passar pel túrmix i tornarem a deixar que agafi cos al congelador. Si teniu gelatera us podreu botar tots aquests passos.