Ahir va començar la tercera setmana de vaga del professorat de les Illes Balears. Una vaga motivada per l’oposició a les polítiques educatives del Govern i sobretot pel decret del TIL, que promou l’ensenyament trilingüe de les assignatures sense tenir en compte la preparació dels mestres i professors que han d’impartir-les, fet sense consens, planificació ni dotat amb recursos. Una vaga on no protesten pels seus drets individuals sinó per una escola de qualitat, tal i com es mereixen els nostres fills.
Per tot això el diumenge vàrem sortir al carrer prop de 100.000 persones. Una manifestació històrica com mai no havíem vist a les nostres Illes. Em va causar molta emoció formar-ne part, ser un bri d’herba més, avançant lentament amb la gent del meu poble.
La recepta d’avui és representativa d’aquest dia: agafada pels pèls? potser sí, però si l’herba la substituïm pels espàrrecs i els meus companys de Llubí per la fruita que més ens representa: les tàperes… tendrem un entrant ben sa i ben verd per agafar forces i seguir endavant.
Ingredients
1 manat d’espàrrecs
1 cullerada de tàperes envinagrades
2 cullerades de formatge cremós
1 cullereta de iogurt natural
sal
Courem els esparrecs ja nets al vapor durant 7 minuts, anant alerta de no fer-los massa. Els refredarem en un recipient amb aigua freda i gel. Passat un temps els deixarem degotar.
Picarem les tàperes i hi afegirem el formatge, el iogurt i un polsim de sal. Lligarem bé la crema i la posarem en un plat per servir.
Acompanyarem els espàrrecs amb la crema. Ben fàcil, eh?