Espàrrecs amb crema de tàperes per a una vaga i una manifestació històrica

Publicat dia 1 octubre 2013 entrants. General. Receptes salades. verdures

Espàrrecs amb crema de tàperes

Ahir va començar la tercera setmana de vaga del professorat de les Illes Balears. Una vaga motivada per l’oposició a les polítiques educatives del Govern i sobretot pel decret del TIL, que promou l’ensenyament trilingüe de les assignatures sense tenir en compte la preparació dels mestres i professors que han d’impartir-les, fet sense consens, planificació ni dotat amb recursos. Una vaga on no protesten pels seus drets individuals sinó per una escola de qualitat, tal i com es mereixen els nostres fills.

Per tot això el diumenge vàrem sortir al carrer prop de 100.000 persones. Una manifestació històrica com mai no havíem vist a les nostres Illes. Em va causar molta emoció formar-ne part, ser un bri d’herba més, avançant lentament amb la gent del meu poble.

La recepta d’avui és representativa d’aquest dia: agafada pels pèls? potser sí, però si l’herba la substituïm pels espàrrecs i els meus companys de Llubí per la fruita que més ens representa: les tàperes… tendrem un entrant ben sa i ben verd per agafar forces i seguir endavant.

espàrrecs amb crema de formatge1

Ingredients
1 manat d’espàrrecs
1 cullerada de tàperes envinagrades
2 cullerades de formatge cremós
1 cullereta de iogurt natural
sal

Courem els esparrecs ja nets al vapor durant 7 minuts, anant alerta de no fer-los massa. Els refredarem en un recipient amb aigua freda i gel. Passat un temps els deixarem degotar.

Picarem les tàperes i hi afegirem el formatge, el iogurt i un polsim de sal. Lligarem bé la crema i la posarem en un plat per servir.

espàrrecs amb crema de tàperes3

Acompanyarem els espàrrecs amb la crema. Ben fàcil, eh?

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta