Coca de plàtan i xocolata al cardamom

Publicat dia 25 octubre 2013 General. postres. receptes dolces

Coca de plàtan i xocolata al cardamom

Vaig veure aquesta coca amb pera a Dulces Bocados i vaig fer un canvi amb la fruita. La combinació del plàtan i la xocolata em sembla perfecta i la massa d’ametlla s’adequa molt als dos sabors. El cardamom li dóna un punt especial però si no en teniu el podeu substituir per una cullereta d’extracte de vainilla o per canyella en pols i també quedarà molt bé.

És molt senzilla, no té secrets. Podeu canviar la farina per farina d’arròs i serà apte per a celíacs. A casa va tenir molt d’èxit i no en quedaren ni les miques.

Ingredients (per a un motllo de 26 cm de diàmetre)

310 gr mantega
310 gr ametlla mòlta
200 gr sucre morè
5-6 ous (280 gr)
50 gr farina
1 1/2 cullereta de bicarbonat
1 cullereta cardamom en pols
4-5 plàtans
100 gr xocolata 70% cacau

coca xocolata-plàtan

Batrem la mantega amb el sucre. Afegirem l’ou en tres vegades fins que estigui ben  integrat.

Tamisarem la farina, el bicarbonat i el cardamom i l’afegirem a l’ametlla mòlta. Sumarem els ingredients secs en tres tandes a la mescla de mantega i ou.

Encalentirem el forn a 160ºC. Untarem el motllo de mantega i hi abocarem la mescla. Tallarem dos platans i els hi repartirem per sobre. Farem el mateix amb la meitat de la xocolata. Introduirem la coca al forn. Passats 20 minuts la treurem i repartirem el plàtan i la xocolata que ens quedi. La tendrem al forn uns 30 minuts més. Farem la prova de l’escuradents. Si ens surt net serà senyal de què ja està llesta. La deixarem refredar sobre una reixa i desemmotllarem.

Coca plàtan-xocolata2

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta