Pastissets de poma amb crema anglesa

Publicat dia 1 juny 2015 General. postres. receptes dolces

Tartaletes cremoses de poma

A la fi torn amb unes postres. Les darreres receptes que havia fet pensant en el blog no havien tengut el resultat que jo esperava, sobretot per les fotografies. O les havia fet amb la tablet i no m’agradava la llum, en una altra vaig estar tant de temps que el gelat es fonia, o no m’acabĂ  d’agradar com quedĂ  la decoraciĂł d’un pastĂ­s… res, reconec que de cada vegada torn mĂ©s exigent. Com que la meva primera premisa Ă©s que m’ha de satisfer primerament a mi, aixĂ­ anam.

La base d’aquests pastissets l’he feta amb molts tipus de fruita: pera, mores, poma… podeu posar-hi la que tengueu o la que mĂ©s vos agradi seguint el mateix procediment, perĂČ segons el cas couria o no la fruita. A mĂ©s Ă©s molt fĂ cil i no requereix massa ingredients. Podeu fer una tarta grossa, d’uns 26 cm de diĂ metre amb aquests ingredients. Amb el que indic aquĂ­ em sortiren 11 tartaletes de 10 cm de diĂ metre.

Ingredients
per a la base
225 gr formatge d’untar
250 gr mantega a temperatura ambient
245 gr sucre
245 gr farina
4 gr sal
per a les pomes
4 pomes
125 gr sucre
4 c/s brandi
4 c/s suc de llimona
Canyella en pols
Per a la crema anglesa
500 gr llet
6 vermells d’ou
125 gr sucre
1 beina de vainilla

Pastissets de poma

Batrem la mantega fins que estigui a punt de pomada. La mesclarem amb el formatge que tambĂ© tendrem a temperatura ambient i el sucre. Hi afegirem la farina tamisada i la sal i remenarem fins que tenguem una massa homogĂšnia. Folrarem els motllos amb paper vegetal, dividirem la massa en porcions semblants i hi escamparem la massa. Com que Ă©s molt aferradissa ens empolvarem les mans amb farina per treballar amb mĂ©s facilitat. Posarem les tartaletes a la gelera per espai d’una hora.

En un bol mesclarem el suc de llimona, el sucre i el brandi. Pelarem les pomes, les tallarem a lĂ mines fines i les posarem al bol, mesclant bĂ© per tal de quĂš s’amarin amb els sucs. Reservarem.

Tartaletes de poma2

Treurem les tartaletes i hi posarem les lĂ mines de poma. Empolvarem de canyella i les enfornarem a 180ÂșC uns 20 minuts o  fins que vegem que estan daurades. Les treurem i deixarem que refredin sobre una reixa.

Colarem els sucs on hem marinat les pomes i el posarem a reduir al foc. Refredarem i pintarem les pomes amb aquest xarop.

Per fer la crema anglesa obrirem la vainilla i rasparem les llavors amb l’esquena d’una ganiveta. Les posarem dins la llet, juntament amb la beina i deixarem que bulli a foc lent. Mentrestant batrem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i siguin escumosos. Colarem la llet bullida i l’abocarem a fil sobre els rovells sense deixar de batre amb les varilles. Tornarem a colar per evitar possibles coĂ guls i durem al foc de nou. Remenarem contĂ­nuament amb una cullera fins que agafi densitat i no sobrepassi els 85ÂșC. Si no tenim termĂČmetre sabrem que la crema estĂ  a punt quan ens napi el revers de la cullera, de manera que en passar-hi el dit de dalt a baix es vegi bĂ© que marca un camĂ­. Treurem del foc de seguida. És important que no bulli o es coagularĂ . Si us passĂ s aixĂČ, colau-la i aprofitau la crema que us surti.

Acompanyarem els pastissets amb la crema. El gelat de vainilla també acompanya molt bé aquestes postres.

Tartaletes de poma3

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infĂ ncia. Ma mare ens en feia unes raoles bonĂ­ssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabĂ vem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

PastĂ­s cremĂłs de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si sĂłn humits i cremosos, per aixĂČ sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, Ă©s una delĂ­cia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassĂ­s

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassĂ­s Ă©s un licor originari de’OccitĂ nia que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasiĂł havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta