La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients per fer una crema diferent.
Les galetes d’espígol seran el punt cruixent per arrodonir i completar les postres.
Ingredients
Per a la créme brûlée (6 persones)
300 gr pomes
450gr nata 35% M.G.
225 gr llet
1 branca canyella
6 vermells d’ou
135 gr sucre
20 gr mantega
1/2 c/p canyella en pols
Per a les galetes d’espígol (20 unitats)
120 gr mantega a temperatura ambient
200 gr farina
1 pessic de sal
100 gr sucre
5-10 flors d’espígol
Per a la créme brûlée
Courem la nata amb la llet i la canyella. Aturarem el foc quan arribi al punt d’ebullició. Taparem l’olla i deixarem que infusioni 30 minuts.
Tallarem les pomes a làmines. Posarem la mantega en una paella i la hi tendrem fins que tengui un color daurat i desprengui un lleuger aroma de fruits secs. Hi afegirem la poma, la canyella en pols i 3 cullerades de sucre. Deixarem que cogui uns minuts, remenant de tant en tant. Reservarem.
Posarem els vermells d’ou, el sucre restant i les pomes i ho passarem pel túrmix. Hi afegirem la nata colada.
Abocarem la crema en 6 ramequins i ho courem al bany maria 1 hora aproximadament. Deixarem refredar.
Abans de servir, empolsarem la crema amb sucre morè i el cremarem amb l’ajuda d’un bufador de cuina.
Per a les galetes
Tamisarem la farina i la sal.
Batrem la mantega a punt de pomada i hi posarem el sucre sense deixar de remenar. Hi afegirem l’ou, integrarem bé i hi sumarem les flors d’espígol esmicolades. Anirem posant-hi la farina. Quan estigui la massa, l’ embolicarem amb paper film i farem un cilindre. El posarem a la gelera una hora o més.
Encalentirem el forn a 180ºC. Treurem el cilindre i tallarem discos primets. Els posarem en una palangana i els courem uns 12 minuts. Deixarem que refredin sobre una reixa.
Una vegada ben fredes, guardarem les galetes en un recipient hermètic.