Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015 galletes. General. postres. receptes dolces

Creme brulee de pomes i galletes d'espígol

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients per fer una crema diferent.

Les galetes d’espígol seran el punt cruixent per arrodonir i completar les postres.

Ingredients
Per a la créme brûlée  (6 persones)
300 gr pomes
450gr nata 35% M.G.
225 gr llet
1 branca canyella
6 vermells d’ou
135 gr sucre
20 gr mantega
1/2 c/p canyella en pols
Per a les galetes d’espígol (20 unitats)
120 gr mantega a temperatura ambient
200 gr farina
1 pessic de sal
100 gr sucre
5-10 flors d’espígol

creme brulee-pomes

Per a la créme brûlée
Courem la nata amb la llet i la canyella. Aturarem el foc quan arribi al punt d’ebullició. Taparem l’olla i deixarem que infusioni 30 minuts.

Tallarem les pomes a làmines. Posarem la mantega en una paella i la hi tendrem fins que tengui un color daurat i desprengui un lleuger aroma de fruits secs. Hi afegirem la poma, la canyella en pols i 3 cullerades de  sucre. Deixarem que cogui uns minuts, remenant de tant en tant. Reservarem.

creme brulee-pomes2

Posarem els vermells d’ou, el sucre restant i les pomes i ho passarem pel túrmix. Hi afegirem la nata colada.

Abocarem la crema en 6 ramequins i ho courem al bany maria 1 hora aproximadament. Deixarem refredar.

creme brulee-pomes3

Abans de servir, empolsarem la crema amb sucre morè i el cremarem amb l’ajuda d’un bufador de cuina.

Per a les galetes
Tamisarem la farina i la sal.
Batrem la mantega a punt de pomada i hi posarem el sucre sense deixar de remenar. Hi afegirem l’ou, integrarem bé i hi sumarem les flors d’espígol esmicolades. Anirem posant-hi la farina. Quan estigui la massa, l’ embolicarem amb paper film i farem un cilindre. El posarem a la gelera una hora o més.

creme brulee-pomes5

Encalentirem el forn a 180ºC. Treurem el cilindre i tallarem discos primets. Els posarem en una palangana i els courem uns 12 minuts. Deixarem que refredin sobre una reixa.

Una vegada ben fredes, guardarem les galetes en un recipient hermètic.

creme brulee-pomes4

 

 

Receptes similars: galletes

Pastissets antics amb confitura de pebres i sobrassada

Publicat dia 7 novembre 2013

La rebosteria de les Illes Balears és rica i variada: masses tovades, farcides, mantecados, torrons, crespells, doblegats, pastes salades amb carn, verdures o peix; coques bambes, quartos, panades., cocarrois, confitures… i la reina indiscutible i reconeguda a tot arreu: l’ensaïmada….

Llegeix-ne més

Galletes de civada, llavors de lli i sèsam

Publicat dia 6 maig 2013

Els cereals són, per les seves característiques nutricionals, la base de la piràmide alimentària. Al neolític  foren una de les primeres famílies de plantes que es començaren a conrear i des de llavors ençà ens acompanyen en la nostra dieta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Comenta