Galletes de civada, llavors de lli i sèsam

Publicat dia 6 maig 2013 galletes. General. pastes salades. Receptes salades

Galletes de civada, llavors de lli i sèsam

Els cereals són, per les seves característiques nutricionals, la base de la piràmide alimentària. Al neolític  foren una de les primeres famílies de plantes que es començaren a conrear i des de llavors ençà ens acompanyen en la nostra dieta diària.

Tenim tan present el blat que a vegades ens oblidam de donar pas a altres gramínies en el rebost. Com que convé que el cos descansi de consumir sempre els mateixos aliments, public avui unes galletes molt senzilles, amb molt poca aportació de greix i que són una variació de les galletes de civada del mestre panarra Dan Lepard. He fet les galletes tant amb oli com amb mantega. Les originals són amb mantega i tenen un gust diferent, potser millor. Aquestes pastes acompayen molt bé els formatges i els patés. Són molt cruixents i soles, tal qual, em semblen delicioses.

Ingredients

250 gr flocs de civada

30 gr oli oliva suau o 20 gr mantega

100 ml aigua

1 cullerada llavors de lli

1 cullerada llavors de sèsam

3/4 cullereta de sal

1/2 cullereta bicarbonat

Galletes civada-lli

Encalentirem el forn a 180ºC. En un bol mesclarem els flocs de civada, les llavors, l’oli, l’aigua, la sal i el bicarbonat. En un principi semblarà que el conjunt no s’integra però aviat es farà una pasta. Farem una bolla i l’aplanarem amb l’aprimador. Amb el motllo que volguem marcarem les galletes i les posarem en una palangana de forn forrada amb paper vegetal.

Les enfornarem uns 20 minuts o fins que veurem que no són blanes. Deixarem que refredin sobre una reixa i ja estaran a punt.

galletes civada-lli1

Nota: Si la massa es resseca quan repasteu els retalls, podeu humitejar-la amb unes gotes d’aigua però sense passar-vos. Els flocs de civada petits són més recomanables per a aquesta recepta.

Duren molt de temps guardades en un recipient hermètic.

Receptes similars: galletes

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Pastissets antics amb confitura de pebres i sobrassada

Publicat dia 7 novembre 2013

La rebosteria de les Illes Balears és rica i variada: masses tovades, farcides, mantecados, torrons, crespells, doblegats, pastes salades amb carn, verdures o peix; coques bambes, quartos, panades., cocarrois, confitures… i la reina indiscutible i reconeguda a tot arreu: l’ensaïmada….

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes salades

Panades de pasta escaldada

Publicat dia 21 març 2016

La panada és una de les pastes que més identitat tenen en la gastronomia de l’illa però, al mateix temps, cada casa té la seva pròpia recepta. A casa meva sempre hem fet la mateixa i l’únic canvi que s’ha…

Llegeix-ne més

Espinagada

Publicat dia 14 gener 2016

Quan s’acosta el dia de Sant Antoni a casa ja començam a programar l’agenda per posar data a les espinagades. I tot i que és bastant recent ja deu fer un quinzena d’anys que  dedicam un dia a la seva…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Comenta