El halloumi és un formatge originari de Xipre elaborat amb llet de cabra i ovella. És un formatge amb un punt alt de fusió, la qual cosa fa que resisteixi molt a l’hora de fondre’s i sigui ideal per fer-lo a la planxa. Es sol vendre macerat en una espècie d’aigua sal i el seu sèrum. Té un sabor salat i una textura en capes. Es pot consumir fresc i també a la planxa o fregit.
Aquí, acompanyant aquests bunyols, arrodoneix molt el plat i aporta contrast a la dolçor de la pastanaga.
Ingredients
250 gr pastanagó
120 gr halloumi
1 ceba blanca petita
1 all
1 c/s farina de cigrons
1/4 c/p gingebre mòlt
1/4 c/p comí mòlt
1 c/p sèsam
1 c/p llavors de rosella
1 c/p pebre rosa
2 ous
Ratllarem les pastanagues i 60 gr del halloumi. Ho posarem en un bol amb la ceba i l’all picats i la resta d’ingredients. Ho mesclarem bé per a què els ous lliguin el conjunt.
Donarem forma als bunyols amb la mà i els posarem en una safata que deixarem a la gelera uns 30 minuts, per tal de què agafin cos.
Encalentirem el forn a 180ºC i hi courem els bunyols, uns 20 minuts aproximadament i girant-los a mitja cocció. També podem optar per fregir-los. Jo no ho vaig fer per no consumir més oli del compte però segur que han de quedar més cruixents.
Tallarem la resta del formatge a talls i els daurarem en una paella amb un raig prim d’oli.
Acompanyarem els bunyols amb el formatge torrat i una mica d’ensalada.