Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016 cremes i sopes. entrants. General. verdures


Crema de moniato i carabassa rostida especiada

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat de Santa Catalina de Palma, en una parada de productes italians i em va semblar un bon acompanyament. Aquesta crema és més aviat dolceta i la ricotta fumada, que és seca i salada m’oferia un contrapunt interessant. Si no trobau aquest formatge no passa res, un bon parmesà us servirà tot i que us la podeu menjar tal qual.

Ingredients
500 gr carabassa sense pell ni pinyols
500 gr moniatos
1 ceba
1/4 c/p canyella mòlta
1/4 c/p cardamom mòlt
1/8 c/p nou moscada
2 cm arrel de gingebre
1 all
1 c/s oli oliva extra verge
1 fulla de llorer
aigua, sal i pebre bo
100 ml llet (desnatada en el meu cas)
llenques de ricotta fumada

Crema moniatos-carabassa

Encendrem el forn a 220ºC.
Posarem la carabassa tallada a llesques en un bol, la mesclarem amb les espècies, el llorer, l’arrel de gingebre ratllada, l’all ratllat, sal, pebre bo i la cullerada d’oli. Ho mesclarem bé i ho abocarem sobre paper d’alumini. Farem un paquet ben tancat i el posarem en una palangana. Quan el forn sigui calent ho enfornarem per espai de 30 minuts.

Mentrestant pelarem la ceba i els moniatos i els tallarem a daus grossos. Posarem aigua al foc i en bullir hi abocarem els moniatos i la ceba  i deixarem que cogui uns 10 minuts o fins que vegem que els daus són tous.

Crema moniato-carabassa2

Hi abocarem la carabassa cuita i deixarem que cogui 3 minuts més. Retirarem del foc. Treurem una mica d’aigua per evitar que ens surti aigualida la crema i ho passarem pel túrmix. Hi afegirem la llet i l’aigua segons com ho vulguem d’espès. Tornarem a posar la crema al foc uns minuts i la rectificarem de sal.

Abans de servir la crema l’acompanyarem amb unes llenques de ricotta fumada o de qualsevol altra formatge que ens agradi. També hi acompanya bé la crême fraîche.

crema moniato-carabassa4

Notes:
-Per aprofitar el gingebre us aconsell que el peleu raspant-lo amb l’esquena del ganivet, veureu que pràcticament només en traieu la pell.
-No fa falta que poseu massa aigua al foc, només la quantitat justa que tapi les verdures.
-Per aprofitar millor les vitamines de les verdures és aconsellable abocar-les a l’aigua quan aquesta bulli i no al principi.

Receptes similars: cremes i sopes

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Gaspatxo verd

Publicat dia 7 juny 2015

Què bo el gaspatxo, m’encanta fer-ne de diferents maneres i versions. Trob que és un entrant tan refrescant i saludable… i ara hi ha milions de receptes per internet. A casa meva no se’n va fer mai de gaspatxo. En…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Bunyols de pastanaga i halloumi

Publicat dia 26 gener 2016

El halloumi és un formatge originari de Xipre elaborat amb llet de cabra i ovella. És un formatge amb un punt alt de fusió, la qual cosa fa que resisteixi molt a l’hora de fondre’s i sigui ideal per fer-lo…

Llegeix-ne més

Comenta