Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

Gaspatxo verd

Gaspatxo verd

Què bo el gaspatxo, m’encanta fer-ne de diferents maneres i versions. Trob que és un entrant tan refrescant i saludable… i ara hi ha milions de receptes per internet. A casa meva no se’n va fer mai de gaspatxo. En aquestes coses ma mare és molt tradicional i li costa incorporar receptes que no són pròpiament de l’illa. Per a ella el gaspatxo és com si hagués de passar el trempó pel túrmix i se l’hagués de beure. Sé que pot sonar estrany que escrigui això però per a un mallorquí és com si li diguessin que s’ha de beure una ensalada.

Si no vos agrada el cogombre no n’hi poseu, no variarà massa en sabor. Amb els ingredients que public n’hi ha per unes 5 raccions tot i que dependrà de l’aigua que hi poseu. Com que l’alvocat ja aporta greix i consistència quasi bé no hi vaig posar oli. Millor que espereu al final i ho faceu a criteri vostre.

Ingredients
1 poma Granny Smith
1/2 cogombre
1 all
1 pebre verd
1 alvocat
1/1 ceba blanca mitjana
1 llima
aigua fresca o gel
oli verge extre, sal, pebre bo
herbassana, alfabeguera

Gaspatxo verd1

Primer de tot rentarem la fruita i les verdures ja que emprarem la pell que sigui comestible. Tallarem la poma a quarts i treurem els pinyols. Pelarem l’alvocat. Treurem les llavors del pebre i pelarem la ceba i l’all. Ratllarem la llima i la sucarem.

Posarem el suc de la llima, la pell i totes les verdures trossejades en el vas de la batedora i hi afegirem l’aigua freda i una mica de gel. Salpebrarem i picarem fins que ens quedi una crema fina. Rectificarem de sal i d’aigua, afegirem un raig d’oli i tornarem a picar.

Deixarem que refredi dins la gelera fins al moment de servir. L’acompanyarem amb una mica d’herbassana o d’alfabeguera picada.

gaspatxo verd2

 

Receptes similars: cremes i sopes

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Bunyols de pastanaga i halloumi

Publicat dia 26 gener 2016

El halloumi és un formatge originari de Xipre elaborat amb llet de cabra i ovella. És un formatge amb un punt alt de fusió, la qual cosa fa que resisteixi molt a l’hora de fondre’s i sigui ideal per fer-lo…

Llegeix-ne més

Comenta