Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016 General. peix i marisc. Receptes salades

molls amb saltejat de fonoll, pèsols tendres i pastanagues morades

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca perquè tenen la panxa verda. Decidida a provar la teoria d’una entesa en la matèria he cedit a comprar-ne i la meva sorpresa ha estat molt i molt grata. Els he trobat suaus i ferms, boníssims!!!

A més, m’encanta quan vaig al mercat amb una idea i el que hi veig em fa canviar totalment d’opinió. No vull semblar flipada però és com si em diguessin “ep, Caterina, som aquí, tria’m!!!” aquesta recepta ha estat una sorpresa per a mi i l’he cuinada amb molt de gust. Esper que us agradi tant com a mi.

molls-saltejat

Ingredients (per a 2 persones)
4 molls ja nets i tallats en filets
1/2 bulb de fonoll
50 gr de pèsols ja esclovellats
2 pastanagues morades
3 grells
1 c/s farina ( en el meu cas era de cigró)
oli, sal, pebre bo

molls-saltejat1

Rentarem totes les verdures. Tallarem les pastanagues i el fonoll en quadrats petits. Trinxarem els grells de dalt a a baix. Reservarem.

Bullirem els pèsols uns 5 minuts. Passat aquest temps els posarem en aigua en gel i deixarem que hi estiguin una estona. Colarem i reservarem.

Saltejarem els grells en una paella. Els treurem i deixarem sobre paper de cuina. Dins la mateixa paella hi saltejarem les pastanagues, un minut després hi posarem el bulb de fonoll i poc temps després els pèsols. Salpebrarem al final.

molls-saltejat2

Enfarinarem els filets de moll, prèviament salpebrats, amb la farina de cigrons.  Abocarem oli en una altra paella més petita i hi fregirem els molls, procurant que ens quedin daurats però sense coure’ls massa. Els deixarem sobre paper de cuina per treure l’excés d’oli.

Muntarem el plat fent un llit amb els grells i les verdures, hi posarem els filets de moll al damunt i servirem a taula ben calent.

molls-saltejat3

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta