Avui havia de dinar amb molt bona companyia i pensant el que havia de cuinar m’he decidit per fer peix. A la parada del mercat on habitualment vaig tenien un calamar preciós i bé de preu i unes gambetes de Sóller que deien -menja’m! i en un tres i no res he tengut la recepta feta. La llima aporta un punt exòtic. Les quantitats són orientatives, aquà n’hi ha per 2-3 persones. A veure si vos agrada.
Ingredients:
1/2 pebre vermell
1 porro
2 grells
2 pastanagues
4 rams brócoli
1 carabassó petit
4 espà rrecs verds
2 xampinyons
6 xitaques
2 alls
2 calamars
200gr gambes
1/2 pebre coent
1 llima
fonoll
sal, oli, pebre bo
Tallam totes les verdures en juliana o en trossos llarguers. Tallam el brócoli en ramets més petits, el prebre coent en 4 trossos i els alls laminats de manera basta. Netejam els calamars i els obrim. Els tallam en trossos quadrats i feim incisions en diagonal però sense arribar a tallar-los del tot, tal i com es veu a la fotografia. D’aquesta manera rompem la fibra del peix i la cocció és més rà pida. Tallam els tentacles i reservam. Separam el cap de les gambes i guardam.
En una paella antiadherent hi posam un raig d’oli i quan sigui calent hi saltejam el cap de les gambes. Les retiram quan hagin tret el sabor i tot seguit hi saltejam les verdures en l’ordre en que estan descrites en els ingredients. Els alls els podeu posar quan hi afegiu els porros o els grells i el pebre coent també. Quan vos trobeu a punt d’acabar amb les verdures,  salpebrau i, en una paella a part, saltejau el calamar amb la pell de la llima ratllada i afegiu-lo a les verdures. Per acabar, afegiu les coes de les gambes, remenau bé, regau amb el suc de la llima i empolvorau-hi el fonoll picat. Tornau remenar i ja ho tendreu a punt. Avui la cà mera no tenia el seu dia i les fotos no han quedat massa bé. Tot i aixà esper que es vegi bé la idea. Bon profit!