Caterina taulaposada El que aquí publicaré és la meva herència culinària, receptes meves i d’altres que he anat refent a la meva mida. Aquest blog no té més intenció que intercanviar idees i formar part de qualque manera del món blogaire de la cuina, extensíssim i apassionant.

crumble de poma i fraules

Publicat dia 22 març 2012 postres

Feia molt de temps que tenia ganes de fer aquesta recepta. La primera vegada que vaig provar el crumble va ser l’estiu passat a Escòcia i em va entusiasmar. La veritat és que després d’aquest viatge el meu concepte de la cuina britànica va canviar, sobretot pel que fa als dolços. El crumble és un plat molt versàtil, que et permet fer moltíssimes combinacions, tot i que no té res de lleuger. Jo l’he fet a la meva manera, posant les espècies que més m’agradaven i un poc tot a ull. Això sí, per ser bo heu de ser generosos i fer una bona crosta. Amb la quantitat de fruita que pos aquí n’hi va haver per a quatre persones però vos sobraran miques per fer-ne més. Es poden guardar a la gelera una setmana bona.

Ingredients

3 pomes

400 gr fraules

250 ml aigua

4 cullerades sucre

1 branca de canyella

1/2 cullereta llavors de cardamom

1/2 cullereta canyella en pols

1/2 cullereta gingebre en pols

1/2 cullereta pebre rosa en gra mòlt

1 llimona

per al crumble

160 gr farina

60 gr mantega

60 gr sucre

1 cullereta extracte de vainilla

1/2 cullereta sal

Crema de llet per acompanyar

Pelam les pomes i les untam de llimona. Les trossejam. Rantam les maduixes i les tallam a quarts. En una cassola hi posam la fruita, l’aigua, el sucre i les espècies i ho bullim uns quinze minuts o fins que vegem que la poma és fluixa però sense passar-se. Reservam.

En un bol feim el crumble unint amb les mans la mantega, la vainilla, la sal i el sucre. Afegim la farina i la incorporam fins que ens quedin com si tenguéssim miques de pa.

Dividim la fruita en recipients aptes per al forn. Posam una bona capa de crumble per damunt tenint en compte que quedin ben segellades les voreres.

Enfornam 10 minuts a 200ºC i després baixam el forn a 170 ºC durant 20 minuts més o fins que vegem que la crosta està daurada i surten bimbolletes de les voreres.

Podem acompanyar-ho amb crema anglesa, amb gelat de vainilla o amb crema de llet.

Receptes similars: postres

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Comenta