crumble de poma i fraules

Publicat dia 22 març 2012 postres

Feia molt de temps que tenia ganes de fer aquesta recepta. La primera vegada que vaig provar el crumble va ser l’estiu passat a EscĂČcia i em va entusiasmar. La veritat Ă©s que desprĂ©s d’aquest viatge el meu concepte de la cuina britĂ nica va canviar, sobretot pel que fa als dolços. El crumble Ă©s un plat molt versĂ til, que et permet fer moltĂ­ssimes combinacions, tot i que no tĂ© res de lleuger. Jo l’he fet a la meva manera, posant les espĂšcies que mĂ©s m’agradaven i un poc tot a ull. AixĂČ sĂ­, per ser bo heu de ser generosos i fer una bona crosta. Amb la quantitat de fruita que pos aquĂ­ n’hi va haver per a quatre persones perĂČ vos sobraran miques per fer-ne mĂ©s. Es poden guardar a la gelera una setmana bona.

Ingredients

3 pomes

400 gr fraules

250 ml aigua

4 cullerades sucre

1 branca de canyella

1/2 cullereta llavors de cardamom

1/2 cullereta canyella en pols

1/2 cullereta gingebre en pols

1/2 cullereta pebre rosa en gra mĂČlt

1 llimona

per al crumble

160 gr farina

60 gr mantega

60 gr sucre

1 cullereta extracte de vainilla

1/2 cullereta sal

Crema de llet per acompanyar

Pelam les pomes i les untam de llimona. Les trossejam. Rantam les maduixes i les tallam a quarts. En una cassola hi posam la fruita, l’aigua, el sucre i les espĂšcies i ho bullim uns quinze minuts o fins que vegem que la poma Ă©s fluixa perĂČ sense passar-se. Reservam.

En un bol feim el crumble unint amb les mans la mantega, la vainilla, la sal i el sucre. Afegim la farina i la incorporam fins que ens quedin com si tenguéssim miques de pa.

Dividim la fruita en recipients aptes per al forn. Posam una bona capa de crumble per damunt tenint en compte que quedin ben segellades les voreres.

Enfornam 10 minuts a 200ÂșC i desprĂ©s baixam el forn a 170 ÂșC durant 20 minuts mĂ©s o fins que vegem que la crosta estĂ  daurada i surten bimbolletes de les voreres.

Podem acompanyar-ho amb crema anglesa, amb gelat de vainilla o amb crema de llet.

Receptes similars: postres

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El PastĂ­s Òpera Ă©s un pastĂ­s clĂ ssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sĂ­ sembla clar Ă©s que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de ParĂ­s. Aquest…

Llegeix-ne més

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serĂ  mĂ©s hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolĂ  sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Comenta