Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016 General. licors i begudes. postres. receptes dolces

Gelat d'herbes dolces

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el contrast entre un i altre pot arrodonir molt bé el resultat final. Aquest estiu passat em vaig comprar una geletera i trob que és una de les millors inversions si voleu fer gelats cremosos i de qualitat. La diferència es nota i crec que val la pena si sou amants d’aquestes postres. D’ençà que la tenc he fet diverses proves amb sabors més tradicionals i altres que no ho són tants. He fet experiments amb licors i un d’ells és aquesta recepta d’avui. En una altra ocasió vaig publicar com fer el licor d’herbes, si l’heu fet podreu treure-li rendiment usant-lo en altres receptes com aquest gelat. Ara entram en la millor època per  les herbes aromàtiques si és que teniu intenció de fer licor.

L’alcohol té dificultats per congelar-se, per aquest motiu he afegit gelatina a la crema, ho podeu fer en altres gelats si els voleu donar consistència. També podeu optar per substituir la llet per nata. A casa sempre usam llet descremada i surt ben bo. Com més greix tengui més dens i cremós serà. Si no vos agrada el gust d’alcohol o en voleu donar als més petits serà millor que poseu el licor al foc i quan sigui calent el cremeu acostant en compte una flama als vapors. Deixau que cremi fins que s’apagui (sempre vigilant-ho) i aturau el foc. Deixau refredar i emprau com es detalla a la recepta.

Ingredients
500 gr llet o nat
250 gr licor d’herbes dolces
40 gr sucre
25 gr sucre invertit
3 vermells d’ou
3 fulls de gelatina

gelat herbes2

Primer de tot bullirem la llet amb el sucre i el sucre invertit. Deixarem que reposi breument. Batrem els vermells amb el licor d’herbes.

Hidratarem els fulls de gelatina en aigua freda i gel.

Abocarem la llet a fil sobre els vermells d’ou, batent enèrgicament per evitar que coagulin els ous. Ho colarem per evitar possibles grums i ho tornarem a posar al foc, sense deixar de remenar. Quan arribi als 85ºC ho  retirarem del foc, colarem altra vegada, incorporarem la gelatina i deixarem que refredi. Posarem la crema a la gelera ben tapada i la hi deixarem tota la nit. D’aquesta manera agafarà més cos i sabor.

Gelat herbes

Al sen demà la posarem a la gelatera fins que agafi textura de gelat (uns 30 minuts aproximadament). Un cop així, la podrem servir de seguida o la posarem al congelador fins a l’hora de servir-la.

Si no teniu gelatera serà millor que, una vegada tengueu la crema feta la poseu al congelador i l’aneu batent cada cert temps, sobretot durant les primeres hores. Una hora abans de servir el gelat el tornareu a batre.

Gelt herbes4

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: licors i begudes

Licor d’herbes casolanes

Publicat dia 25 maig 2015

Aquest licor fet a base d’herbes aromàtiques i medicinals, molt consumit i popular a la nostra terra, és una de les millors opcions per acabar d’arrodonir un bon àpat. Amb gel a l’estiu o sense en els mesos més freds,…

Llegeix-ne més

Còctel “Tiburón”

Publicat dia 14 juny 2012

Ja toca Recepta del 15 una altra vegada i aquest mes m’encanta perquè la proposta va de còctels i vull aprofitar per publicar una recepta familiar. He vist fer el “Tiburón” en moltes ocasions, sempre a festes familiars on el meu…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Comenta