Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016 General. postres. receptes dolces

Galette de poma i licor de cassís

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns dàtils enormes, caramels, cognac, calvados o aquest licor. Algunes vegades l’havia emprat en una ganatxe de xocolata i ara, en aquesta recepta, m’ha ajudat a potenciar el sabor de les pomes.

Aquesta és una recepta improvisada, per a un dinar de diumenge sense postres i pocs ingredients per elaborar-ne. I trob que va molt bé per aprofitar fruita de temporada o que ja comença a passar-se. No m’ha sortit molt dolça, la galette, si us agraden les postres ben ensucrades us aconsell que n’hi afegiu.

galette pomes4

Ingredients
per a la massa
80 gr farina
2 c/p sucre morè
40 gr floc de civada
80 gr formatge cremós (en el meu cas era de cabra)
30 gr de mantega
1 polsim de sal
1/4 canyella mòlta
2 c/p aigua freda
per al farcit
2-3 pomes
2 c/s licor de cassis
2 c/s sucre morè
1 c/s extracte de vainilla
1 c/p maizena

Tamisarem la farina i la mesclarem amb els flocs de civada, el polsim de sal, la canyella mòlta i el sucre. Hi posarem la mantega, unint-la amb les mans, intentant que ens quedi com una farina arenosa. Si teniu robot de cuina, una picadora o thermomix, serà el més útil i fàcil en aquest cas. Hi afegirem el formatge cremós i quan estigui ben lligat hi posarem l’aigua, a poc a poc. Si trobau que no l’hi heu de posar tota no ho faceu. Anau en compte, també, de no pastar la massa per a què no es desenvolupi el gluten, només ha de lligar. Farem una bolla que embolicarem en paper film i deixarem que reposi a la gelera una hora.

galette pomes2

Mentrestant pelarem i tallarem les pomes a làmines. Les posarem en un bol amb el licor, el sucre i l’extracte de vainilla. Ho anirem remenant de tant en tant per a què es reparteixin bé els sabors, les pomes són com una esponja.

Treurem la massa i l’estendrem sobre un paper de forn. Millor si us ajudau del paper film per a què no s’aferri a l’aprimador. Empolsinarem amb la maizena i l’hi escamparem bé amb els dits. Això evitarà que el suc de la fruita banyi la massa i la rompi mentre és al forn.

Colarem la fruita i l’estendrem en el centre de la massa, deixant dos dits de les voreres lliures. Empolsarem amb una mica de sucre i aixecarem la pasta per damunt la fruita intentant que clogui una mica.

galette pomes

Enfornarem a 170 ºC uns 35-40 minuts o fins que vegem que està ben daurada per fora i de sola.

La treurem i deixarem refredar sobre una reixa.

Si voleu podeu reduir el líquid de maceració per a acompanyar la galette. Jo vaig fer una salseta afegint-hi 3 c/s de licor de cassís, 1 de sucre i nata de civada i ho vaig coure una estona a foc baix.

Servirem la galette amb una mica de sucre en pols i ametlles laminades

galette pomes3

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Comenta