Pastís cremós de xocolata i avellanes

Publicat dia 26 febrer 2016 General. postres. receptes dolces

pastís cremós de xocolata i avellanes

Els pastissos de xocolata m’agraden molt, sobretot si són humits i cremosos, per això sovint em decant pels brownies. Aquest, tot i no ser-ho, és una delícia que reuneix totes les qualitats que m’agraden.

Ingredients (per a un motllo 20 cm diàm.)
165 gr avellanes torrades
6 gr impulsor químic
1 polsim sal
150 gr xocolata cobertura 70%
150 mantega
2 c/p extracte de vainilla
3 ous
112 gr sucre morè

pastís xocolata-avellana1

 

Encalentirem el forn a 180ºC i folrarem el motllo amb paper vegetal.

Picarem les avellanes fins que tenguem una farina fina. Les posarem en un bol i les mesclarem amb la sal i l’impulsor químic. Reservarem.

Fondrem la xocolata i la mantega al bany maria o en el microones. Emulsionarem i deixarem que entebeixi.

pastís xocolata-avellana

Pujarem els ous amb el sucre i la vainilla amb l’ajuda d’unes varilles elèctriques. Si teniu una KA o semblant serà molt més descansat ja que l’hi heu de tenir uns 7 minuts començant amb una velocitat mitjana i pujant progressivament. Ens ha de quedar una crema escumosa.

Hi sumarem la xocolata fosa i la mesclarem amb moviments envolvents. Farem el mateix amb les avellanes mòltes.

Abocarem la massa dins el motllo procurant que ens quedi llisa la superfície i l’enfornarem durant 25 minuts. A la meitat de la cocció baixarem el forn a 170 ºC. Si feis la prova del ganivet us ha de quedar lleugerament brut.

Deixarem que refredi sobre una reixa.

Abans de servir-lo l’empolsarem de cacau.

pastís xocolata-avellana2

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

Gelat d’herbes dolces

Publicat dia 5 abril 2016

Em pens que la primavera serà més hivernenca que l’hivern mateix. I tot i que el fred no ens acaba de deixar un geladet casolà sempre ve de gust. A mi m’agrada molt fer-ne per a acompanyar altres dolços, el…

Llegeix-ne més

Galette de pomes amb licor de cassís

Publicat dia 18 febrer 2016

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns…

Llegeix-ne més

Receptes similars: receptes dolces

Dolç antic de Nadal

Publicat dia 14 desembre 2015

Tenia molta curiositat per aquesta recepta del llibre La Rebosteria de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera de na Caty Juan de Corral. A casa meva feim matances cada any i en alguna ocasió havia guardat una corna per fer-la, cosa…

Llegeix-ne més

Créme brûlée de pomes amb galetes d’espígol

Publicat dia 6 novembre 2015

La créme brûlée és una recepta francesa senzilla d’ou, semblant a la crema catalana. Els ingredients són quasi els mateixos, només que la créme brûlée du nata i es cou al bany maria. Ara que és temps de pomes m’han semblat adients…

Llegeix-ne més

Comenta