Iogurt de tonyina amb coulis de pebres torrats

Publicat dia 28 març 2012 entrants. peix i marisc

Avui vos recoman aquest iogurt com una opció fresca i sana per començar un bon àpat. M’he basat en aquesta recepta, modificada a la meva manera i amb tonyina en conserva, que sempre solem tenir-ne tots a casa. Ara, amb bacallà ha de ser boníssim. Esper que vos agradi.

Ingredients (per a 8 iogurts)

450 gr tonyina en conserva

4 iogurts grecs o naturals

250 ml llet

1 1/2 culleradeta d’agar-agar

3 pebres vermells grossos

3 albergínies

2 cullerades de pinyons

1 all

1 cullerada de nyora o de pebre coent mòlt

sal, romaní, pebre bo, oli verge, sal en escates

Torram el pebre i les albergínies. Els pelam i degotam per a què perdin tot el líquid possible*.

En el tassó del túrmix capolam la tonyina amb els iogurts, l’all, la nyora, pebre bo i sal fins que tenguem una crema fina. En un recipient bullim la llet i hi afegim l’agar-agar deixant que bulli durant uns dos minuts. Ho mesclam amb la crema de tonyina i reservam fins que sigui tebi. Ho abocam en els recipient o tassons en els quals ho servirem, els tapam i posam a la gelera.

Per una altra part, reservam mig pebre torrat i feim un puré amb la resta amb un raig d’oli, sal i pebre bo. Ho reservam.

Feim el mateix amb l’albergínia, amb una mica de romaní picat, sal, pebre bo i oli.

En una paella torram els pinyons en sec.

Feim tiretes molt primes del pebre que hem reservat.

Quan la crema de tonyina sigui freda acabam de muntar el plat abocant al damunt una cullerada dels pebres, una d’albergínia, unes tiretes de pebre vermell, uns quants pinyons, un raig d’oli verge i unes escates de sal. I ja el tendrem a punt per menjar!

(*) Jo vaig torrar i pelar els pebres i les albergínies el dia abans per a què degotassin durant la nit. I solc torrar-los al forn perquè ho trob molt pràctic.

D’agar-agar no en pos massa, només per a què espesseixi la crema. Si voleu que es gelatinitzi n’hi podeu posar més.

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca…

Llegeix-ne més

Comenta