Hamburgueses de lluç amb crema d’albergínia i romaní

Publicat dia 27 abril 2012 General. peix i marisc

Reconec que la primera vegada que vaig veure hamburgueses de peix vaig arrufar el nas. A mi el peix m’encanta, m’agrada moltíssim més que la carn però com més senzill es cuina i com menys es manipula millor. Vaig vèncer reticències i em vaig animar a fer-ne i la veritat és que m’han agradat molt. Les vaig acompanyar amb una crema que em va sortir en un moment, aprofitant unes albergínies torrades.

Aquestes les vaig fer amb un lluç fresc que pesava 1 1/2 kg i després hi vaig treure la pell i les espines. Segur que amb qualsevol altre peix també han de ser molt bones. Amb aquestes quantitats me’n sortiren 15 però no eren massa grosses.

Ingredients

per a les hamburgueses:

1200 gr peix aproximadament

2 ous

4-6 cullerades de pa o galleta picada

2 grells o una ceba tendra

ciboulet

1 cullerada de ratlladura de llimona

2-4 cullerades de farina

per a la crema d’albergínies:

2 albergínies torrades al forn

1 iogurt grec

1 all petit

oli

1 cullerada de romaní fresc picat

sal, pebre bo

Primer de tot tallarem el peix ben petit amb el ganivet i el posarem en un bol. Hi afegirem els ous, la galleta picada, la ratlladura de llimona, el ciboulet picat, els grells tallats petits, sal i pebre bo. Ho mesclarem bé i rectificarem el punt de sal. Reservarem la pasta uns minuts que aprofitarem per fer la crema.

Per a la crema posarem les albergínies (torrades prèviament. Jo ho faig al forn) pelades, el iogurt, l’all, el romaní, un raig d’oli, pebre bo i sal en el tassó del túrmix i ho picarem fins que tenguem una crema fina.

Per fer les hamburgueses posarem un raig petit d’oli en una paella. Amb l’ajuda d’una cullera agafarem porcions de la pasta de peix. Farem una bolla amb les mans i les aplanarem. Enfarinarem i les posarem a la paella amb l’oli calent. Quan estiguin daurades per una part les girarem i les farem per l’altra, evitant sempre que estiguin massa fetes per a què siguin meloses. Les deixarem en un plat cobert amb paper absorbent i servirem calentes acompanyades de la crema i amb una mica de lletuga tallada fina.

Font: revista “Comer bien”


 

 

 

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Comenta