Llom de lluç amb crema lleugera d’espàrrecs i gambetes

Publicat dia 7 maig 2012 General. peix i marisc

Aquest plat és fruit de la improvització i la casualitat més absoluta. Una conjunció de factors i productes a la gelera de casa i una mica d’idea, han fet que aquesta recepta es mereixés una entrada al blog. És molt lleugera i senzilla, ideal per a l’operació biquini de cada estiu.

Ara els espàrrecs estan de temporada i els que trobam al mercat solen ser d’aquí. Val la pena aprofitar per menjar productes frescos i més quan es tracta d’un aliment que té propietats molt positives per a la nostra salut. Els que tenia jo eren cultivats de mon pare així que millor que millor.

Ingredients:

1 manat d’espàrrecs

1 porro petit

1/2 tassó de llet semidesnatada

1/2 llom de lluç

1/2 dotzena de gambes pelades (opcional)

sal, aigua, pebre bo, pebre rosa

Rentarem el porro i els espàrrecs i els treurem la part més llenyosa. Tallarem algunes puntes que reservarem. En una olla bullirem el porro tallat a trossos durant 10 minuts i després hi afegirem els espàrrecs deixant-los-hi 5 minuts més. En una vaporera courem el lluç, que haurem assaonat amb els dos pebres, sal i un raig d’oli. Jo he cuit el peix posant-lo en una vaporera de bambú sobre el vapor de la cocció de les verdures a partir del moment que hi he afegit els espàrrecs.

En una paella hi saltejam les puntes dels espàrrecs i després les gambes. Reservam.

Farem un puré amb les verdures anant alerta que no ens quedi massa aigua de la cocció. Les passarem pel colador xinès per tal d’obtenir una crema fina i la tornarem a fer bullir un minut més amb la llet. Rectificarem de sal.

Per muntar el plat posarem la crema d’espàrrecs com a base, el llom a sobre i ho acompanyarem amb les puntes d’espàrrec saltejades i les gambetes.

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Comenta