Fish cake de mussola amb safrà i salsa de iogurt

Publicat dia 18 maig 2012 General. peix i marisc

Whole kitchen en la seva proposta salada per al mes de maig ens convida a preparar un Fish cake (Pastís de peix)

 

Aquests pastissets de peix, tal i com els he cuinat, són una espècie de croquetes que s’elaboraven en el Regne Unit per aprofitar els retalls de peix. Jo, aquí, no he aprofitat cap retall, sinó que els he fet de mussola fresca que vaig trobar molt bé de preu al mercat. Tot i no ser un peix excessivament gustós, la carn de la mussola és molt suau i només té una espina central, cosa que fa que sigui més atractiu comprar-ne. A Mallorca és habitual que s’empri per farcir pastes salades com les panades o les espinagades. Si teniu restes de peix podeu cuinar-los seguint la recepta.

Amb aquestes quantitats me’n sortiren 14 de mida grosseta, com el palmell de la mà.

Ingredients

1 kg de mussola

1 bròquil

3 patates mitjanes

2 ous

1 all

1 grapada de julivert

50 ml llet

Uns quants brins de safrà

1/2 cullereta de comí mòlt

sal

pebre bo

Per a arrebossar els pastissets:

2 ous

galleta picada

per a la salsa de iogurt:

1-2 iogurts naturals o grecs

el suc de 1/2 llimona

1 grapada de fulles d’herbassana

sal

Bullirem al vapor el bròquil, les patates sense pelar i la mussola. Quan sigui cuit pelarem les patates i treurem l’espina al peix i anirem xafant cada cosa amb una forqueta. Ho mesclarem tot en un bol i hi posarem l’all i el julivert picat, la llet que haurem bullit amb el safrà, el comí, sal i pebre al gust i dos ous. Quan estigui tot ben integrat i la pasta sigui freda, ho deixarem reposar una estoneta a la gelera per a què agafi una mica de cos.

Amb l’ajuda d’una forqueta farem bolles grosses de la pasta i els donarem forma amb les mans. Les passarem per l’ou batut i després per la galleta picada i els fregirem en oli fins que estiguin daurats per cada banda. Els deixarem degotar en un plat cobert amb paper absorbent. Els servirem just acabats de fer, encara calents.

Per fer la salsa de iogurt batrem el iogurt i hi afegirem el suc de la llimona, la menta picada i un poc de sal. Aquesta salsa és molt fàcil de fer i va bé tant per carn com per peix o per acompanyar uns falafels o unes croquetes.

Servirem els pastissets acompanyats de la salsa. Aquí els vaig servir amb una ensalada de pastanaga ratllada, ametlles torrades laminades, suc de llimona, oli, gingebre ratllat i una mica de la ratlladura de la pell de la llimona, sal i pebre de sixuan.

 Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Comenta