En altres receptes ja he declarat el meu amor per l’albergínia. M’encanten i sempre n’hi sol haver a la gelera de casa. La única cosa que no m’acaba de fer és que absorbeix molt d’oli i pot resultar feixuga. Per a evitar-ho el millor és submergir-la un temps en aigua i, una vegada cuinada, posar-la sobre paper absorbent. Vos recoman aquest plat com a entrant, amb la vinegreta resultant no podreu evitar fer mulles amb el pa.
Ingredients
3 albergínies grossetes
200 gr brossat
200 gr de formatge feta
1 grapada de fulles d’alfabeguera fresca
2 alls
2 cullerades de pinyons
sèsam
5-6 cullerades d’oli
sal, pebre bo
Tallarem les albergínies en llesques llargues, les salarem i les deixarem reposar 1 hora. Passat aquest temps les submergirem en aigua uns minuts i les deixarem escórrer. Les torrarem en una paella o planxa ben calenta, amb un raig d’oli, que vegem que estan daurades en ambdós costats. Les deixarem reposar sobre paper absorbent.
En un bol mesclarem el brossat i el formatge feta. Hi afegirem una part de les fulles d’alfabeguera i un all, tot ben picat. Salpebrarem.
Encalentirem el forn a 200ºC. Farem els rotllets posant una culleradeta de la mescla sobre cada tallada d’albergínia i embolicarem. Les anirem col·locant sobre una llauna i enfornarem uns 5 minuts.
Mentrestant farem la vinagreta posant la resta de fulles d’alfabeguera, l’oli, l’all i els pinyons en el vas de la batedora i ho picarem fins que tenguem una crema fina.
Servirem el rotllets tebis acompanyats de l’oli d’alfabeguera i espolvorejats amb el sèsam.