Rotllets d’albergínia amb formatge feta

Publicat dia 23 maig 2012 entrants. General

En altres receptes ja he declarat el meu amor per l’albergínia. M’encanten i sempre n’hi sol haver a la gelera de casa. La única cosa que no m’acaba de fer és que absorbeix molt d’oli i pot resultar feixuga. Per a evitar-ho el millor és submergir-la un temps en aigua i, una vegada cuinada, posar-la sobre paper absorbent. Vos recoman aquest plat com a entrant, amb la vinegreta resultant no podreu evitar fer mulles amb el pa.

Ingredients
3 albergínies grossetes
200 gr brossat
200 gr de formatge feta
1 grapada de fulles d’alfabeguera fresca
2 alls
2 cullerades de pinyons
sèsam
5-6 cullerades d’oli
sal, pebre bo

Tallarem les albergínies en llesques llargues, les salarem i les deixarem reposar 1 hora. Passat aquest temps les submergirem en aigua uns minuts i les deixarem escórrer. Les torrarem en una paella o planxa ben calenta, amb un raig d’oli, que vegem que estan daurades en ambdós costats. Les deixarem reposar sobre paper absorbent.

En un bol mesclarem el brossat i el formatge feta. Hi afegirem una part de les fulles d’alfabeguera i un all, tot ben picat. Salpebrarem.

Encalentirem el forn a 200ºC. Farem els rotllets posant una culleradeta de la mescla sobre cada tallada d’albergínia i embolicarem. Les anirem col·locant sobre una llauna i enfornarem uns 5 minuts.

Mentrestant farem la vinagreta posant la resta de fulles d’alfabeguera, l’oli, l’all i els pinyons en el vas de la batedora i ho picarem fins que tenguem una crema fina.

Servirem el rotllets tebis acompanyats de l’oli d’alfabeguera i espolvorejats amb el sèsam.

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Comenta