Tartaletes amb verdures confitades i formatge cottage

Publicat dia 13 juny 2012 entrants

M’agrada fer tartaletes perquè tenen moltes possibilitats: tipus quitxe, com una simple panera-recipient farcides del que més ens agradi, calentes, fredes, dolces o salades… i en general solen quedar boniques i amb una presentació agradable. Les d’avui semblen enrevessades i no ho són gens, es fan en un moment. Per mi han estat un experiment però n’he quedat contenta.

El formatge cottage és un formatge semi-desnatat, cremós i granulat, semblant al brossat però més suau de gust i no tan dens, molt agradable al paladar. El trobareu en molts supermercats. Una coneguda cadena valenciana en té i a molt bon preu.

Amb les quantitats esmentades en surten tres en motllos desmuntables de 12 cm de diàmetre.

Ingredients

Per a la massa

125 gr de farina

75 gr mantega

1 cullerada d’aigua freda

sal, pebre bo

Per al farcit

3 grells picats petits

3 xampinyons

3 bocins de gírgola

9 espàrrecs a trossos

3 carxofes

100 gr formatge cottage

ciboulet

oli

herbes aromàtiques, sal, pebre bo.

Farem la massa tamisant la farina i la sal en un bol. Incorporarem el pebre bo al gust i la mantega freda tallada a daus. Ho mesclarem fins que ens quedi com a pa ratllat. Posarem l’aigua i ho integrarem amb una espàtula. Si ens queda aferradissa hi afegirem una mica de farina, si ens queda massa seca afegirem una altra cullerada d’aigua freda.

Dividirem la massa en tres porcions. Farem una bolla amb cada una d’elles i l’estirarem sobre una superfície enfarinada. L’ajustarem al nostre motllo i retallarem la pasta sobrant. La punxarem amb una forqueta, la cobrirem amb paper de forn i al damunt hi posarem pes (cigrons o mongetes crues). Farem el mateix procediment amb cada una i les tendrem a la gelera uns 30 minuts com a mínim.

Aprofitarem aquest temps per fer el confit.  Per a això disposarem les herbes aromàtiques,  el cor de les carxofes, els xampinyons, les gírgoles i els espàrrecs en un recipient. Taparem les verdures d’oli i ho posarem al foc a una temperatura que oscil·li entre els 60 i els 70ºC. Si no teniu termòmetre posau-la al mínim del fogó més petit. Ha de coure entre 15 i 20 minuts vigilant que no bulli. L’aturarem i la deixarem reposar en el mateix oli.

Encalentirem el forn a 180ºC. Quan estigui a punt hi posarem les tartaletes 15 minuts. Treurem les llegums o els pes que hi hem posat i les enfornarem en sec 5 minuts més. Ja a fora del forn hi repartirem el grell picat i les verdures, a les que haurem escolat una mica l’oli amb un paper absorbent. Ho enfornarem uns 10 minuts. Mentrestant picarem el ciboulet i el mesclarem amb el formatge cottage. Repartirem el formatge en cada tartaleta i ho enfornarem 5 minuts més. És recomanable deixar-les reposar una mica per a què la pasta refredi i agafi consistència.

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Comenta