Albergínies farcides de verdures i quinoa vermella

Publicat dia 17 abril 2013 General. Receptes salades. verdures

Albergínies de verdura i quinoa

Sempre em costa tornar al blog després de les vacances. Per una cosa o per l’altra, no hi ha manera de publicar una entrada. Tanmateix les receptes que tenc pensades em bullen al cap i volen sortir a fora, són impacients!

La gastronomia mallorquina de Pasqua és feixuga i un poc repetitiva. Tot i no haver abusat massa, m’he fet el propòsit de retornar amb plats lleugers, atractius i sans.  Aquest és un dels que em donava murga des de la setmana passada. Avui he tengut el matí per mi i he pogut fer-me un dinar així com cal. Feia algun temps que tenia ganes de fer proves amb la quinoa. Un cereal molt complet i saludable que vull incorporar a la meva dieta. De moment les primeres experiències han estat ben positives. Esper que us agradi.

Ingredients

4 albergínies petites

145 gr quinoa vermella

2 porros

1 ceba petita

1/2 pebre vermell

2 alls tendres

2 alls

julivert

1 ou

1 cullereta de romaní sec

galleta o pa picat

ametlla crua mòlta (opcional)

llorer, sal pebre bo, oli

2 moniatos per acompanyar

Albergínies verdura i quinoa2

Tallarem les albergínies longitudinalment. Hi farem uns talls a la popa i les salarem. Deixarem que suïn la verinada. Les repassarem amb aigua i les courem al vapor o les bullirem.

Netejarem la quinoa passant-la per aigua i la bullirem uns 15-20 minuts. Colarem i reservarem.

Tallarem els porros, la ceba, l’all tendre i el pebre vermell a quadradets petits.

En una paella hi abocarem una cullerada d’oli. Quan sigui calent hi posarem el romaní que haurem picat picat al murter i el llorer. Baixarem el foc al mínim. Hi afegirem el porro i la ceba, ho remenarem una mica i hi afegirem l’all tendre. Passats uns dos minuts hi afegirem el pebre vermell i deixarem que cogui fins que la verdura sigui tova.

Albergínies verdura i quinoa1

Buidarem les albergínies amb l’ajuda d’una cullera fent una barca i posarem aquestes barques d’albergínia en una safata apte pel forn. Picarem la carn de l’albergínia, els alls i el julivert amb l’ajuda d’una picadora i posarem el resultat en un bol. Hi afegirem les verdures de la paella, unes 4 cullerades de quinoa i ho mesclarem bé. Hi abocarem l’ou batut i ho salpebrarem.

Omplirem les barques amb la farsa repartint-la bé. Les cobrirem amb la galleta picada i l’ametla.

Ho enfornarem a 180ºC uns 20 minuts o fins que vegem que la crosta està daurada. Acompanyarem les albergínies amb els moniatos al forn i una mica de la quinoa que ens ha quedat.

albergínies verdura-quinoa4

Nota: Si no trobau quinoa vermella podeu emprar-ne de blanca. La vermella és, pel que he pogut comprovar, una mica més cruixent que l’altra. Si la voleu coure i que us quedi seca com es fa amb el cuscús, la proporció és d’1 volum de quinoa per 2 d’aigua per 15 minuts de cocció. Aquest cereal no té gluten per la qual cosa és apte per a la gent que té celiaquia.

He triat albergínies petites per a què cabessin dins la meva vaporera de bambú. Tot i poder-les bullir m’agraden més al vapor perquè així no absorbeixen aigua.

Els moniatos han estat prop d’una hora al forn embolicats amb paper d’alumini.

Alberginia verdures-quinoa3

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta