Confitura de llimona i ginebró: confitura de pomada.

Publicat dia 24 abril 2013 conserves. General


Confitura de llimona i ginebró

Enguany la llimonera va carregada, les branques pengen esmorteïdes pel pes dels fruits i és una llàstima no aprofitar-los per a alguna cosa. La meva tia Antonina m’havia parlat de la confitura que feia i vaig pensar que el ginebró li podria donar un matís especial. I la veritat és que sí, que en sents el punt, com si menjasses confitura de pomada. Si no n’hi voleu posar, tanmateix, tendreu una confitura de llimona ben bona.

Com veureu, l’elaboració és més lenta però val la pena el resultat final. No faceu com jo, que vaig fer la primera cocció a la nit i vaig quedar dormida. En despertar, després de 5 hores, la casa estava plena de fum i a l’olla hi havia una massa dura, negra i brillant semblant al petroli. Li hauria d’haver fet una fotografia i enviar-la als desastres que publica a vegades El Comidista. En aquell moment, però, no estava per fotos, tanta sort que no ens va passar res greu, només una olla insalvable i una olor de cremat que va estar uns dies a desaparèixer.

Amb aquestes quantitats en sortiren 2 pots mitjancers i un de més petit. Per ser una fruita tan àcida vos recoman posar la quantitat de sucre indicada. És millor que trieu llimones fresques, amb la pell forta. Si ja comencen a estar passades ho tendreu més complicat a l’hora de ratllar-les

Ingredients

1 kg de llimones

1 kg de sucre

1-2 cullerades de ginebró

Rentarem les llimones i les secarem bé. Ratllarem la pell procurant no raspar la part blanca. També es pot fer pelant-les amb un ganivet però així va molt millor. Reservarem la pell (Veure Nota).

 

Tallarem les llimones per llarg en 6 trossos i les deixarem en un recipient tapades d’aigua. Canviarem l’aigua 3 vegades al dia durant 3 dies consecutius. Al darrer dia colarem la llimona i la posarem en una olla amb el sucre i el ginebró.

confitura de llimona5

Deixarem que reposi tot junt unes 2 o 3 hores i després ho posarem al foc durant una hora i mitja, aproximadament, remenant de tant en tant. Al sen demà tornarem a coure la confitura mitja hora. Deixarem que reposi i al tercer dia la courem mitja hora més. La posarem en pots ben nets quan encara sigui un poc calenta. Els taparem ben fort quan la confitura hagi refredat i els deixarem cap per avall unes 12 hores per a què faci el buit. I ja la tendrem llesta!

confitura de llimona6

Aquesta confitura us anirà molt bé per acompanyar tartes com les de formatge, amb la carn rostida o amb galletes. Té un gustet especial i no és amarga com podria semblar. Ja em direu què tal si la tastau. Els grells que queden són deliciosos!

La pomada, per a qui no la conegui, és com s’anomena el combinat de gin Xoriguer amb llimonada.

Nota: Estendrem la pell de la llimona que hem reservat en un plat i la posarem 1 minut en el microones. La treurem i remenarem el contingut. Tornarem a posar-la al micoroones un minut més i anirem repetint l’operació, amb temps més curts, fins que vegem que s’ha assecat del tot. Quan hagi refredat posarem la pell en un pot per consumir-la de la manera que més ens agradi: en unes magdalenes, com a espècie o com he fet jo aquí, aromatitzant una sal rosa de l’Himalaya mesclant una cullerada de llimona per 4 de sal. Podeu fer el mateix amb la pell de la taronja, també queda molt bé.

 

Receptes similars: conserves

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Brandada de bacallà amb confitura coenta de pebres i xips de remolatxa

Publicat dia 26 novembre 2014

Hi ha entrants que amb pocs ingredients i servits en petits recipients poden quedar com un aperitiu ben vistós. És el que em va passar amb aquesta brandada, és tan fàcil de fer que només cal acabar-la de vestir per…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Comenta