Falafels amb salsa muhammara

Publicat dia 6 octubre 2014 General. Receptes salades. verdures

falafels amb salsa muhammara

Les croquetes més famoses d’Orient prenen avui protagonisme al blog. Aquestes boles cruixents es solen fer de cigrons o de faves però aquí les presentam cambinades amb pèsols pelats, que li donen color al resultat final. En general es combinen amb salsa de iogurt però com que ja n’he fet altres vegades per taulaposada, he pensat en acompanyar-les amb una salsa de pebres ben especial, la salsa muhammara, una salsa d’origen siri, un punt picant i amb molt de contrast.

Amb aquesta recepta em vull sumar a la iniciativa de dedicar els dilluns a la dieta vegetariana. Per mi és fàcil ja que són molts els dies que puc estar sense consumir carn o peix. Però ja que hi som ho farem amb consciència i per aportar alguna idea a qui s’hi vulgui sumar.

Ingredients (18-20 unitats)

per als falafels
150 gr pèsols pelats secs
150 gr cigrons crus
140 gr ceba
2 alls grossos
20 gr cilantre
10 gr julivert
50 gr farina de cigrons
2 c/p comí en pols
1 c/p canyella
1 c/p cúrcuma
1/4 caiena en pols
1c/p bicarbonat sòdic
1 1/2 c/p sal
per a la salsa muhammara
250 gr pebres torrats
30 gr pa
60 gr nous
1 c/p pinyons
suc de 1/2 llimona
3 alls
1/2 c/p comí
1/4 caiena en pols
3 c/s de salsa o melassa de magrana
6 c/s oli verjo extra
1/2 c/p sal

falafelsPrimer de tot posarem els cigrons i els pèsols en remull. Afegirem una cullerada de bicarbonat a l’aigua i els deixarem en remull tota la nit.

Colarem les llegums i les passarem per aigua. Les picarem amb la picadora i les posarem en un bol. Les mesclarem amb la ceba picada, els alls, el julivert, el cilantre, les espècies, el bicarbonat, la farina i la sal. Mesclarem bé i deixarem que reposi uns 30 minuts a la gelera.

Farem bolles allargades amb les mans, procurant que quedin compactes i les fregirem en oli ben calent, baixant-lo al mínim una vegada que haurem posat el falafels a dins per tal que es fregeixin bé per dins. Una vegada siguin cuites les treurem i les deixarem sobre un paper absorbent.

falafels1

Per fer la salsa posarem els pebres i la resta d’ingredients en el recipient del túrmix i ho picarem fins que estigui ben emulsionada. Rectificarem de sal o d’alguna espècia al nostre gus t i ja la tendrem llesta.

Servirem els falafels amb la salsa. Si tenim pa de pita i una mica de  lletuga arrodonirem molt el plat. Bon profit!!!

Si no voleu fer tots els falafels el mateix dia, podeu congelar la pasta crua o els falafels fets abans de coure igual que quan feim croquetes.

falafels2

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta