Verdures de tardor amb dukkah de festucs i anacards

Publicat dia 20 novembre 2014 General. Receptes salades. verdures

Verdures de tardor amb dukkah de festucs i anacards

Les verdures de tardor em posen les dents llargues. Anar al mercat és un plaer visual i el meu cervellet es posa en marxa. Les cols de brussel·les, els bolets, moniatos, carabassa… gran part de les meves verdures preferides. És habitual que les cuini tal i com les veis avui però sense enriquir-les amb la dukkah, una mescla d’espècies i fruits secs de l’Orient Mitjà que es sol emprar per condimentar salses, carn, peix i verdures. He trobat carreretes al mercat, uns bolets petits i elàstics, de sabor suau i perfumat que no són habituals aquí. Cercant per internet veig que és un fruit de primavera, de juny i fins i tot de juliol. On les he comprades m’han mirat amb cara estranya quan he demanat si eren de temporada i m’han assegurat que sí. I com que no vull confondre a ningú m’estim més dir-ho. Si algú en sap més noves li agrairé que m’ho aclareixi.

verdures de tardor1

M’he permès la llicència de posar-hi carxofa i una mica de bròquil. La primera no és d’aquesta època però ja començam a trobar-ne al mercat. Després de tants mesos sense consumir-ne no podia deixar escapar la ocasió. Com que era el meu dinar i volia que fos un plat complet he procurat que hi hagués varietat de verdures però podeu fer-ho més senzill si ho feis com a guarnició de carn o peix.

Ingredients (per a 1 persona)
125 gr moniato
110 gr carabassa
110 gr cols de brussel·les
80 gr carreretes o altres bolets
2 rams bròquil
2 carxofes
per a la dukkah
10 gr festucs
15 gr anacards
1/2 c/p llavors de comí
1/2 c/p llavors de coriandre
1/2 c/p sèsam torrat
1/2 c/p llavors de mostassa
1/2 c/p pebre bord tap de cortí
1/2 c/p ametlla en pols
1 all
sal, pebre bo, oli

verdures de tardor2

Courem les verdures al vapor o les bullirem. Com quasi sempre, preferesc la cocció al vapor, així que he cuit per tandes la verdura. Reservarem.

Picarem les llavors  i l’ametlla mòlta amb l’ajuda del murter. Quan sigui una mescla fina hi afegirem el pebre bord, els festucs i els anacards i ho mesclarem bé però sense picar-ho del tot per a què ens quedin trossets més grans dels fruits secs.

verdures de tardor3

Rentarem les carreretes i treurem l’excés d’aigua emprant la centrifugadora. Les courem en una paella en sec fins que ja no tenguin humitat. Reservarem.

En una paella hi daurarem l’all laminat, quan estigui a punt  hi afegirem les verdures  i seguidament la dukkah . Ho mesclarem bé, saltejarem uns dos minuts per a què el foc potenciï les espècies i servirem calent.

verdures de tardor

Jo només he emprat la meitat de la dukkah, la que no he fet servir l’he guardat a la gelera per a una altra ocasió.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta