Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Publicat dia 16 novembre 2015 ensalades. entrants. General. peix i marisc

Ensalada cruixent amb bacallà fumat

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser per alguna cosa que evoqui. Amb aquesta no ho vaig saber fins que me la vaig menjar. L’havia començada a fer per intuïció, sabent alguns dels seus ingredients però no tots i amb les primeres mossegades vaig endevinar que no podia tenir altre nom.

Des de fa un temps la marca “Glosa Marina” elabora els seus productes a Llubí. Les sals provenen de les salines de Campos i els vinagres balsàmics de diversos tipus es fan de manera totalment artesanal, seleccionant matèries primeres de qualitat. Fa unes setmanes vaig comprar aquesta crema balsàmica de mango que m’ha semblat ideal per contrastar el plat amb un punt àcid i dolcet. Si voleu veure més productes de Glosa Marina podeu clicar aquí.

Ingredients
col llombarda
1/2 bulb de fonoll
1 ceba
1 remolatxa crua
80 gr bacallà fumat
Vinagre balsàmic de mango
oli verge d’oliva, sal, pebre bo

Ensalada cuixent

Pelarem la remolatxa i la tallarem a rodanxes primes. Les escaldarem o les farem al vapor uns dos o tres minuts.

Tallarem en juliana un bocí de col llombarda i farem el mateix amb el bulb de fonoll i la ceba. Mesclarem amb la remolatxa, amanirem amb el balsàmic i l’oli i salpebrarem. Afegirem el bacallà fumat i servirem.

Nota: Vos aconsell que useu uns guants si no voleu acabar amb les mans vermelles de remolatxa. Pel que fa al bulb de fonoll, millor que utilitzeu les parts interiors, més tendres per menjar crues i les altres les reserveu per coure o per a una crema de verdures. Els brots verds de fonoll seran un bon punt per a l’ensalada.

ensalada cruixent1

Receptes similars: ensalades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Ensalada de mill i calamars picants

Publicat dia 18 juny 2015

Aquesta és la primera vegada que he cuinat mill, un cereal molt ric en proteïnes i minerals com el ferrro, el fósfor, el magnesi i el calci. No conté glúten i és de fàcil digestió. Es cou molt fàcilment només…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Molls amb saltejat de pèsols tendres, bulb de fonoll i pastanagues morades

Publicat dia 23 febrer 2016

Em pens que els molls eren l’única classe de peix que se’m resistia. Sempre els trobava un punt amarg i per això procurava no menjar-ne mai. Segons em va contar la peixatera, els molls que amarguegen són els de roca…

Llegeix-ne més

Comenta