Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016 General. pasta i arròs. Receptes salades. verdures

Farcellets de col amb búlgur i shitakes

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust. També podeu marcar els farcellets en una paella en lloc d’acabar-los al forn. Per una altra banda, podeu substituir el concentrat de tomàtigues seques per una salsa de tomàtiga o un pesto vermell. Jo volia que fos una salsa amb el mínim d’oli possible així que se’m va ocórrer aquest concentrat i la veritat és que el resultat em va satisfer molt.

Ingredients
4 fulles de col borratxones
40 gr de búlgur
40 gr aigua
1/2 c/p raz-el-hanout
120 gr xitaques
6 nous
llavors de fonoll
llavors de cardamom
llavors de nigella
Per fer el concentrat de tomàtigues seques
100 gr tomatigues seques
aigua
vinagre de vi blanc
1 all
oli d’oliva

farcellets de col

Per fer el concentrat de tomàtigues seques
Bullirem aigua amb un raig de vinagre de vi blanc i una mica de sal. Hi posarem les tomàtigues seques i deixarem que bullin a foc baix uns 5 minuts. Deixarem que refredin dins l’aigua i les colarem bé. Les posarem en el tassó del túrmix amb uns 100 gr d’aigua, l’all i un raig petit d’oli d’oliva. Picarem fins que obtinguem una pasta i hi afegirem aigua en cas de què sigui necessari. Reservarem.

farcellets de col1

Per als farcellets
Escaldarem les fulles de col posant-les en aigua bullint. Les deixarem uns minuts amb el foc apagat, treurem i colarem.

Posarem el búlgur en un bol, amb el raz-el-hanout. Mesclarem bé i l’hidratarem amb la mateixa proporció d’aigua. Remenarem i deixarem que absorbeixi el líquid tapant-lo durant 5 minuts.

farcellets de col2

En una paella i en sec, torrarem les llavors, hi afegirem les nous trossejades i deixarem que es daurin leugerament. Reservarem.

En la mateixa paella i amb un rajolí d’oli, hi saltejarem els shitakes trossejats, quan estiguin a punt hi abocarem el búlgur. Mesclarem bé i rectificarem de sal. Hi mesclarem les nous i reservarem.

farcellets de col4

Posarem les fulles de col ben esteses, millor si treim la part més gruixada del nervi. Solaparem el buit que quedi i hi posarem una cullerada del farcit. El tancarem fent-ne un paquet i el fermarem amb fil de cuina. Els anirem disposant en una palangana de forn. Quan tenguem tots els farcellets fets els cubrirem amb una cullerada del concentrat de tomàtiga i ho enfornarem a 180ºC uns 15-20 minuts.

Treurem el fil de cuina i servirem tot d’una.

farcellets de col5

 

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Tallarines negres amb sípia i llagostins

Publicat dia 17 setembre 2015

  Al darrer post ja vaig comentar que havia cuinat molt poc aquest estiu. Quan som a casa dels meus pares quasi sempre cuinen ells amb una mica de la nostra ajuda. Poques vegades em deixen fer tota sola. Un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta