Macarrons gegants farcits

Publicat dia 9 març 2012 General. pasta i arròs

Aquesta és la primera recepta de pasta de taulaposada. No acostum a menjar-ne sovint i sempre sol ser al pesto. Fa poc que tenc una màquina per fer-ne de casolana i estic amb les primeres proves. Vull publicar els resultats perquè hi ha molta diferència amb la que es pot trobar al mercat. Quan estigui totalment satisfeta amb algun plat el podreu veure per aquí.

De moment aquí teniu uns macarrons molt fàcils de fer i que es poden farcir de moltes maneres. Sempre va bé aprofitar el que hi ha per la gelera. Les quantitats estan pensades pels macarrons que senyal  (tot i que dependrà una mica de la marca. Aquests eren el n. 8-30 de la casa Garofalo) i basten per a 2-3 persones perquè omplen bastant.

Ingredients

20 macarrons gegants (150 gr aprox.)

5 xampinyons grossos

1 manat d’espinacs

200 gr formatge cremós

1 cullerada de formatge blau

6 cullerades de salsa de tomàtiga

formatge parmesà ratllat

clau, pebre bo, nou moscada, canyella, sal, oli

Bullim els macarrons i els passam per aigua per a refredar-los una vegada cuits. Reservam. Rentam bé els espinacs i els bullim uns minuts. Passam per aigua freda i colam bé. Tallam  els xampinyons ben petits i els passam per la paella amb un raig petit d’oli. Saltejam lleugerament i treim després el suc que facin.

En un bol mesclam els xampinyons, els espinacs ben picats, el formatge cremós, el formatge blau i les espècies al nostre gust. Posam la mescla dins una màniga pastissera i omplim els macarrons d’un en un.

Els col·locam en una palangana prèviament untada d’oli i els cobrim amb la salsa de tomàtiga, el parmesà ratllat i un raig d’oli. Encalentim el forn a 180ºC i en ser calent hi posam la pasta uns 5 o 10 minuts.

És important que les verdures estiguin ben colades a l’hora de mesclar-les amb el formatge, per evitar que ens quedi massa líquid el farcit. El formatge cremós era light i no es va notar la diferència de gust vers l’altre.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Comenta