Baps amb bonítol marinat, pebres torrats i rúcula

Publicat dia 15 maig 2012 General. pa. pastes salades. peix i marisc

Els baps són uns panets originaris d’Escòcia de molla fina i blana. Es poden farcir del que es vulguin, aquí cada qual amb el que més li agradi o afegir herbes aromàtiques a la massa. Jo, avui, els he acompanyat amb bonítol marinat, pebres torrats i rúcula.

Amb aquesta recepta particip a la Recepta del 15 d’aquest mes, que va d’entrepans. Pel que he vist hi ha propostes espectaculars, entrau-hi i en gaudireu!

Ingredients (per a 12 baps)

700 gr de farina de força

2 culleretes de sal

50 gr mantega a daus

15 gr llevat fresc de forner

200 ml llet tèbia

250 ml aigua tèbia

1-2 pebres torrats

rúcula

oli verge

Per fer el bonítol marinat:

1a peça de bonítol

300gr aprox. sal

300 gr aprox. sucre

anet

Primer de tot, cal marinar el bonítol un dia abans de fer els panets. Per a això posarem la peça en un recipient amb la pell per avall. En un bol mesclarem el sucre, la sal i l’anet (o qualsevol altra herba) i taparem el peix amb aquesta mescla. La quantitat de sucre i sal dependrà de la grandària del bonítol i és important que quedi ben cobert. Deixarem que reposi dins la gelera o en un lloc fresc entre 3 i 24 hores. Dependrà de com ens agradi de curat. Passat el temps el treurem i el netejarem bé posant-lo davall laigua de l’aixeta i eixugant-lo després. Amb un ganivet esmolat farem talls prims i els reservarem. Si ens en sobra es pot guardar a la gelera untat d’oli. Per a una ensalada o un carpaccio és deliciós i molt més sa que menjar peix fumat. Si vos agrada aquest peix podeu consultar la recepta de bonítol en conserva que trobareu en aquest blog.

Per fer els baps, tamisarem la farina amb la sal en un bol gran. Afegirem la mantega i l’anirem fregant amb la punta dels dits fins que tenguem com a miques fines. Farem un volcà al mig de la farina, hi posarem el llevat i el fondrem amb la llet. Una vegada dissolt hi afegirem l’aigua i ho mesclarem amb la farina fins que tenguem una massa elàstica que no s’aferri a les mans. La traballarem uns 10 minuts aproximadament. Farem una bolla i taparem el bol amb un drap durant una hora o fins que hagi doblat el seu volum.

Passat aquest temps repastarem la massa i la dividirem en 12 bolles que aplanarem i posarem en llaunes de forn, amb una certa separació una de l’altra. Pintarem la superfície de llet i les enfarinolarem de forma generosa. Deixarem que reposin tapades mitja hora.

Encalentirem el forn a 220ºC. Destaparem els panets i amb un dit pressionarem en el centre. Introduirem els baps al forn durant 12-15 minuts, fins que es daurin. Els deixarem reposar sobre una reixa tapats amb un drap.

Muntarem l’entrepà partint el bap pel mig, i hi anirem posant, per aquest ordre, un raig petit d’oli, la rúcula, els pebre torrat a tires, el bonítol marinat que ahvíem llescat i una altra mica d’oli. I ja el teniu, esper que sigui del vostre gust!

No fa falta que hi poseu sal perquè el bonítol en conserva una mica el sabor.

Font per als baps: Pan, de la chapata al pan de centeno, LINDA COLLISTER, ed. Acanto

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pa

Pa de xeixa

Publicat dia 30 març 2014

  La xeixa és una varietat de blat antic pròpia de les Illes Balears. Un blat rústic molt digestiu, de sabor intens i amb un índex alergènic quasi bé inexistent per ser més baix en gluten que molts altres. Trobam moltes…

Llegeix-ne més

Sandvitx d’hortalisses d’arrel amb pa de motllo integral d’espelta

Publicat dia 27 juny 2013

Buf, no sabia com anomenar aquest entrepà i m’ha quedat una mica estrany i rimbombant. Esper que a la primera s’entengui la meva proposta per al “Memòries d’una cuinera” d’aquest mes, que va de sandvitxos. Per fer-lo vaig partir d’una…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes salades

Panades de pasta escaldada

Publicat dia 21 març 2016

La panada és una de les pastes que més identitat tenen en la gastronomia de l’illa però, al mateix temps, cada casa té la seva pròpia recepta. A casa meva sempre hem fet la mateixa i l’únic canvi que s’ha…

Llegeix-ne més

Espinagada

Publicat dia 14 gener 2016

Quan s’acosta el dia de Sant Antoni a casa ja començam a programar l’agenda per posar data a les espinagades. I tot i que és bastant recent ja deu fer un quinzena d’anys que  dedicam un dia a la seva…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Comenta