Les meves darreres publicacions han estat fruit de diferents convocatòries que es fan a altres blogs. Tot i que a vegades algunes coincideixen amb les dates i pot semblar estressant, m’agrada poder-hi participar per diverses raons. Per una banda perquè és una bona forma d’establir connexions amb altra gent, també perquè sempre descobreixes blogs nous i diferents maneres d’enfocar un plat i perquè en cada una d’aquestes convocatòries et plantegen fer plats que potser d’una alta manera no faries.
Aquests ous farcits d’avui estan pensats per formar part de la convocatòria de Memòries d’una cuinera. Mai els havia fet així però segur que no serà la darrera vegada.
Ingredients
4 ous
200 gr salmó fresc
8 tires de salmó fumat
Ous de salmó
2 cullerades de formatge cremós
anet, pebre rosa, ciboulet, sal
Bullirem els ous durant 10 minuts. Els pelarem i partirem per la meitat. Treurem el vermell i reservarem.
Courem el salmó prèviament salpebrat durant un 1- 1’30 minut al microones (també es pot fer al vapor però es fa tan ràpid així que no val la pena)
En un bol mesclarem els vermells d’ou, el salmó esmicolat, el formatge cremós i amb una forqueta farem una pasta. Posarem anet, sal i pebre rosa al gust.
Amb una cullereta omplirem els blancs d’ou i els embolicarem amb les tires de salmó. Els acabarem coronant-los amb els ous de salmó i unes branquetes de ciboulet. Els servirem freds.