Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017 entrants. General. llegums. Receptes salades

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum no fa falta que es posin en remull, en poc temps són cuites i no tenen clovella. Es poden emprar en tot tipus de receptes, el seu sabor i color faran que les vostres receptes de sempre tornin un punt més originals.

Els que em llegiu habitualment sabeu que no som amant de les llegums, però he de reconèixer que aquesta té un espai al meu rebost. Avui la vos duc en forma de mousse o paté, ideal per acompanyar uns crostons a l’all o unes galetes salades en un aperitiu.

Ingredients
125 gr llenties
6 tomàtigues seques hidratades
1 all
1 c/s suc llimona
fulles d’alfabeguera fresca
50 gr anacards o ametlles
50 gr oli oliva suau
sal, pebre bo

Rentarem les llenties i les bullirem entre 20 i 30 minuts. A mi m’agrada que la llentia no quedi tan cuita i en 20 minuts em sembla prou. Colarem les llegums i les posarem en el vas de la batedora. Afegirem la resta d’ingredients i picarem fins que ens quedi una pasta. Podeu substituir un mica d’oli per aigua per alleugerir la mousse. Afegirem sal i pebre al nostre gust. Emulsionarem fins que ens agradi el gust i tenguem una textura untuosa.

Podeu consumir la mousse de llenties al moment o fer-la d’u dia per a un altre. Ben tapada a la gelera us pot durar uns quants dies.

Notes

-Si no trobau llenties beluga podeu emprar la varietat que més bé us vagi, que això no suposi un problema si la recepta desperta la vostra curiositat.

-En els mesos d’hivern substituesc l’alfabeguera per romaní.

-Per hidratar les tomàtigues seques ho faig de la següent manera: pos aigua en un cassó i quan comença a bullir hi afegesc un raig de vinagre i les tomàtigues. Un minut després retir el cassó del foc i deix les tomàtigues a dins uns 10 minuts. Les col i les pos sobre paper de cuina per a que absorbeixi bé l’aigua. Després, les tomàtigues que he hidratat i no he consumit, les conserv en oli, en pots al bany maria.


Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Falafels de carabassa amb salsa chermoula

Publicat dia 10 novembre 2015

A meitat del mes de maig va tancar Llibres Mallorca, botiga i mostrador de la desapareguda Editorial Moll, tot un referent d’aquesta illa. Per alleugerar el tancament posaren els llibres a meitat de preu i va ser una gran oportunitat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Comenta