Carabassons farcits de lluç

Publicat dia 29 juny 2012 peix i marisc. Receptes salades

Els carabassons de l’hort del meu pare estan en ple apogeu. Enguany ha sembrat carabassons dels de sempre i d’aquesta varietat que veis aquí i que semblen estar entre el carabassó i la carabassa. Si no els heu tastat mai vos aconsell que els proveu. Són boníssims i amb una textura cruixent excel·lent per fer-ne un carpaccio o per farcir, com he fet jo… una meravella, perquè a més de ser gustosos queden molt vistosos en el plat.

La recepta és amb lluç però amb rap o amb qualsevol altre peix també vos quedaran ben bé. El lluç, per mi, és un dels peixos que guarda la millor relació quaitat-preu i per això l’utilitz per a moltes receptes.

Amb les quantitats indicades n’he fet 2, amb un per persona crec que n’hi ha prou.

Ingredients

2 carabassons

250 gr lluç sense pell ni espines

1 ceba

1 all

1 porro

2-3 cullerades tomàtiga capolada

2 fulles de llorer

1 raig de vi blanc sec

2 cullerades galleta o pa picat

oli, sal, pebre bo

Encalentirem el forn a 180ºC.

Tallarem la part del capoll dels carabassons i els buidarem. Reservarem la popa sense els pinyols.

Tallarem la ceba ben petita, els porros i l’all. Sofregirem la ceba, l’all i les fulles de llorer, en un minut afegirem el porro i en uns minuts més el carabassó picat i la tomàtiga. Salpebrarem. Capolarem el peix o el tallarem petit, l’afegirem al sofrit amb el raig de vi sec. En uns dos minuts, quan el vi s’evapori, ho aturarem.

Omplirem els carabassons amb la mescla, hi posarem la galleta picada per damunt i taparem amb la part del capoll. Hi posarem un raig d’oli i ho enfornarem uns 15 minuts. I ja ho tendreu a punt per menjar. Per sentir-ne més el sabor i sobretot ara amb la calor, és recomanable deixar-los entebeir una mica.

 

Receptes similars: peix i marisc

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta