Mini-hamburgueses de vedella amb compota de poma

Publicat dia 3 setembre 2012 carn. General. Receptes salades

Després d’un mes llarg de letargia cuineril és ben hora de posar-se les piles, no ho creis? sense fer-ne massa comptes la meva cuina ha estat de vacances i he deixat el blog ben abandonadet. I avui la blogosfera s’ha tret les lleganyes i es comença a sentir altra vegada el xup xup de les olles. A taulaposada ens hi hem volgut sumar començant amb una recepta lleugera.

Tot i que solem associar les hamburgueses amb una alimentació calòrica poc recomanable amb el post d’avui canviarem aquest concepte. Només cal emprar una carn de qualitat i assaborir-la amb algun ingredient adient. Com veureu aquí, no poden ser més senzilles de fer. Per acompanyar-les he fet una compota de poma substituint el sucre per xarop d’atzavara. Vos recoman les mini-hamburgueses per a un dia que faceu diferents pintxos.

 

Ingredients

per a les mini-hamburgueses

250 gr de carn de vedella picada

1 cullerada de ceba seca

sal, pebre bo, pebre blanc, romaní sec, farigola

per a la compota

1 tassa d’aigua

1 poma golden

1/2 pell de llimona

1/2 branca de canyella

2 cullerades de xarop d’atzavara

1 cullereta de ginebró

1 cullereta de coriandre

Amanirem la carn mesclant-la amb les herbes, les espècies i la ceba. Quan la tenguem al nostre gust farem bolles de 50 gr cada una i les esclafarem amb les mans per fer la forma de les hamburgueses. Reservarem.

Per fer la compota pelarem la poma i la tallarem a daus. En un cassó bullirem la poma amb la resta d’ingredients a foc mig fins que la fruita sigui ben tova. La colarem del líquid i de les espe`cies i la passarem pel túrmix.

Per muntar el plat farem la carn a la paella amb molt poc oli, una vegada cuita l’acompanyarem amb una cullerada de la compota per sobre i ja estarà a punt. Si voleu fer el plat més complet podeu fer algunes verdures a la planxa com les que veis a la fotografia. Esper que sigui del vostre gust.

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta