Raviolis d’Afuega’l pitu vermell amb salsa de carabassa

Publicat dia 18 setembre 2012 General. pasta i arròs. Receptes salades

Whole kitchen en la seva Proposta Salada per al mes de setembre ens convida a preparar un clàssic italià “Pasta Farcida”.

L’estiu s’acaba i tot torna, també les propostes mensuals de Whole Kitchen. Com veis en l’enunciat, aquesta vegada tocava pasta farcida i m’he animat a fer uns raviolis aprofitant una peça d’Afuega’l pitu que vàrem dur d’Astúries. Per a qui no el conegui és un formatge cremós i sec de llet de vaca molt comú en les terres asturianes. En aquest cas vàrem escollir-ne un amb pebre bord, per la qual cosa el gust s’accentua una mica, amb tocs fumats i lleugerament picant. Per contrastar aquests sabors he optar per fer una salsa de carabassa, més dolça i lleugera i que no disfressi el gust del formatge.

Clicant aquí podreu consultar una altra recepta de raviolis casolans farcits de verdures i pesto.

Ingredients (per a 36 raviolis)

per a la pasta

200gr farina 00

2 ous

1 cullerada d’oli

pebre de sixuan

sal, pebre bo

per al farcit

200gr Afuega’l pitu

2-3 culleradetes de formatge cremós

2 porros

1 ceba

per a la crema

1 tall de carabassa

200 ml llet

50-100 ml crema de llet

Primer de tot tamisarem la farina en un bol i farem un volcà. En el centre hi posarem els ous, la sal, l’oli, el pebre de sixuan i una mica de pebre bo. Ho amassarem amb les mans fins que tenguem una pasta ben lligada, que no sigui dura i que no s’aferri. Si teniu una màquina amassadora vos facilitarà molt aquest punt. Farem una bolla, l’embolicarem en film i la tendrem a la gelera durant una hora.

Mentrestant farem el farcit. Tallarem la ceba i la part blanca dels porros a quadradets molt petits i els sofregirem lleugerament en una paella amb molt poc oli. Tallarem l’Afuega’l pitu en un plat i l’encalentirem uns 30 segons en el microones per a què sigui més manejable. Hi afegirem la ceba i el porro, la crema de formatge i ho rectificarem de sal i pebre bo. Reservarem.

Dividirem la pasta que teníem a la gelera en unes quantes porcions i anirem passant cada una d’elles per la màquina, començant per la posició més ampla cap a la més estreta fins a obtenir una làmina llarga i rectangular. Les tallarem a mida del motllo de fer ravioli i les deixarem assecar una estona.

Estendrem la làmina en el motllo de raviolis, o en qualsevol altre que utilitzeu i amb una cullera petita anirem fent muntets de farcit. Ho taparem amb una altra làmina de pasta i els raviolis. Els deixarem assecar uns minuts en un plat enfarinat.

Bullirem la pasta en una olla amb abundant aigua salada durant uns 5-7 minuts. Colarem i reservarem.

Per fer la salsa courem la carabassa al vapor i l’esclafarem amb una forqueta. Posarem una paella o un cassó al foc i hi lligarem la carabassa xafada amb la llet i la nata fins que sigui una salsa espessa, rectificarem de sal i pebre bo.

I ja està, després només cal posar-se la quantitat que cada un cregui que es pot menjar, amb 6 o 7 n’hi ha prou per a una persona.

Nota: És important enfarinar la màquina i la pasta regularment. Si pitjau aquí veureu un vídeo amb les passes a seguir per fer la pasta casolana.

Els raviolis que vos sobrin es poden congelar i bullir directament qualsevol altre dia, no vos decepcionaran.

 

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Comenta