Crumble de carabassa amb feta i sàlvia

Publicat dia 15 octubre 2012 entrants. General. Receptes salades

Quan era més petita i anava a l’escola em feien pànic les carabasses que havien d’entrar a carretades a casa. Ara les que tenim són més nostres que mai perquè han nat a l’hort del meu pare. N’han sortit de tots els colors i varietats, fins i tot d’aquestes que només serveixen per decorar. Passat un temps s’assequen per dins i duren molt. D’aquestes darreres en varen sortir tantes que fins i tot vaig muntar una paradeta al mercat de Llubí, el meu poble, i vaig vendre quasi totes les que duia. No em vaig fer rica però vaig passar un matí ben entretingut.

Com cada dia 15 i sempre que és possible, aquest blog s’afegeix a la Recepta del 15. Aquest mes han apostat per la carabassa, una fruita que m’encanta i de la qual en veureu més receptes una mica més avall. No sabia ben bé què fer, per a mi sola la faig a la planxa o al vapor… fa temps feia una coca de carabassa que era boníssima, molt humideta i que solia tenir bastant d’èxit. Al final la resposta la vaig trobar gràcies a una recepta dels Fogons de la Bordeta (punxau aquí) i de la qual n’he fet la meva pròpia versió. Queda molt  bé com a entrant i més ara que som a la tardor i ja comencen a fer gola plats calents i un tant més consistents.

Per altres receptes amb carabassa en el blog: Pa cordat de carabassa, crema de carabassa amb xitaques, raviolis d’Afuega’l pitu vermell amb crema de carabassa.

Amb aquestes quantitats n’hi ha prou per 5 ramequins.

Ingredients
3 porros
500 gr carabassa
1 fulla de llorer
mig pebre coent
150 gr formatge feta
fulles de sàlvia
per al crumble:
180 gr de farina
120 gr de mantega
35 gr de flocs de civada
25 gr parmesà ratllat
sal i pebre bo

En una paella sofregim la part blanca dels porros tallats petits, el llorer i el pebre coent. Ho reservam. A la mateixa apella hi feim la carabassa tallada a daus petits. Quan faci uns minuts hi posarem la sàlvia picada i deixarem que es cogui una estona més fins que la carabassa comenci a ser tova. L’afegirem als porros juntament amb el formatge feta picat. Salpebrarem.

Encalentirem el forn a 180ºC.

En un bol mesclarem la farina, els flocs de civada, el formatge ratllat, la sal i el pebre bo. Hi posarem la mantega ben freda a daus i la mesclarem amb la resta amb els dits fins que ens quedi com a miques gruixades de pa.Repartirem la mescla de verdures en els ramequins o en un recipient apte per al forn. Ho cobrirem amb el crumble i enfornarem entre 20 i 30 minuts o fins que vegem que la crosta ha adquirit un to daurat. Els treurem del forn i servirem una mica tebis. Esper que sigui del vostre gust!

També podeu sofregir la carabassa amb els porros però queda com a bullida.

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta