Tronc de lluç amb crosta verda i allada

Publicat dia 8 novembre 2012 General. peix i marisc. Receptes salades

El post d’avui és d’una recepta tan vistosa com gustosa. M’agrada el contrast de colors que en resulta i és tan fàcil de fer que val la pena que ho tasteu. A més, els ingredients són els que es troben habitualment a qualsevol cuina. Una recepta bastant econòmica amb la qual podeu quedar bé un dia que tengueu convidats a casa.

La peixatera va treure l’espina central del lluç. Va quedar obert com un llibre i d’una peça. És més recomanable coure’l així i tallar-lo després de cuinar-lo. Amb aquestes quantitats en poden menjar 4 persones.

Ingredients

1 kg de tronc de lluç
40 gr de pa torrat
50 gr ametlles crues
4 alls
1 ou
1 manat petit de julivert
2 cebes grosses
1 copa de vi blanc sec
sal, pebre bo, oli

per a l’allada
5 alls
150 ml oli oliva
2 culleretes pebre bord

Un dia abans farem l’allada. Per a això pelarem els alls i en laminarem 3 que sofregirem fins que s’hagin daurat. Els treurem i retirarem l’oli del foc. Hi posarem els altres dos alls i el pebre bord. No hem de coure el pebre bord al foc perquè pot sortir amargant. Remenarem l’allada i la deixarem reposar fins a l’endemà. Una vegada passat el temps la colarem amb un sedàs molt fi per tal que no ens quedin baixos i la guardarem en un biberó o en un setrill

.

Encalentirem el forn a 200ºC.

Dins una palangana untada d’oli farem un llit amb la ceba tallada fina, la salpebrarem i la regarem amb la copa de vi. La courem uns 10-15 minuts en el forn calent. Si vos agrada més cuita allargau un poc més la cocció.

Farem la crosta picant les ametlles, el pa torrat, els alls i el julivert. Posarem la pasta que en surti en un bol, hi afegirem sal i pebre bo al gust. Just abans de posar la crosta sobre el lluç hi mesclarem l’ou batut.

Posarem el peix sobre la ceba amb la pell de cara a la palangana, salpebrarem al gust. Hi escamparem la pasta d’ametlla per damunt. Regarem el conjunt amb un raig prim d’oli i ho posarem al forn 5 minuts a 200 ºC. Baixarem la temperatura a 175ºC i l’hi tendrem 10 minuts més.

Servirem el peix sobre un llit de ceba i l’acompanyarem amb una culleradeta de l’allada i una mica de julivert picat.

Nota: L’allada no és imprescindible però sí aconsellable. El gustet torrat de l’oli acaba de completar el conjunt. La que sobri es pot guardar molt de temps i utilitzar per acompanyar qualsevol peix. És important que la coleu bé per a què no quedin baixos. Jo vaig posar un paper de cuina dins el colador de malla fina i vaig deixar que anàs degotant.

 

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Suquet de Cap Roig

Publicat dia 14 abril 2016

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta