Milfulls de bolets i moniato

Publicat dia 14 novembre 2012 entrants. General. Receptes salades

El temps passa volant, sí, un tòpic que no podem deixar de repetir i que a mi em cau al damunt cada mes. Vull ser complidora amb les propostes habituals d’altres blocaires i quan me n’adon vaig a contratemps. Tot això per dir que ja tornam a ser a la Recepta del 15 i que ara dediquen als bolets. Els que m’heu anat seguint ja sabeu que m’apasionen. Si em posen al davant un bon entrecot i un plat de blaves torrades, aquestes darreres guanyen amb diferència. I bé, pensant què faria per avui se’m va ocórrer aquest milfulls que recull un altre fruit de la temporada que també m’agrada molt i que en tot cas es pot substituir per unes patates.

Amb aquestes quantitats n’hi ha prou per a un entrant de 4 persones. He emprat un motllo de 18 cm de diàmetre.

Ingredients

500 gr moniatos vermells
200 gr picornells
100 gr camagrocs
100 gr trompetes de la mort
200 gr xampinyons o portobellos
200 gr mozzarella a talls
50 gr galleta picada
50 gr parmesà
2 alls
1 branca de romaní
sal, pebre bo, oli

Bullirem els moniatos sencers fins que siguin tous. Els pelarem i tallarem a rodanxes.

Encalentirem el forn a 180ºC.

Netejarem els camagrocs, els picornells i les trompetes passant-los per aigua i eixugant-los amb la centrifugadora. Els saltejarem en una paella amb un raig prim d’oli durant uns dos o tres minuts. Salpebrarem i colarem el líquid que en surti. Reservarem.


Farem el mateix amb els xampinyons o els portobellos tallats a làmines.

Picarem el parmesà, els alls i el romaní i ho mesclarem amb la galleta picada.

En un motllo forrat de paper de forn farem capes alternant el moniato, els bolets, la mescla  de galleta, els xampinyons i el formatge i procurant fer dos pisos de cada ingredient, acabant amb la mozzarella i la galleta. Hi posarem un raig d’oli per damunt, ho taparem amb paper sulfuritzat i enfornarem el pastís uns 20 minuts. Treurem el paper del damunt i l’hi deixarem 5 minuts més.


Una vegada a fora el deixarem reposar tapat una estona per a què s’assenti abans de servir-lo.

Es pot fer servir qualsevol altre formatge que es fongui com la fontina o el gruyer.

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Comenta