Conill farcit de carxofes confitades i albergínia amb salsa de codonyat

Publicat dia 14 gener 2013 carn. General. Receptes salades

El temps passa massa aviat. He estat atabalada amb moltes coses i sense adonar-me’n feia un mes que tenia el blog descuidat. I em sap greu perquè no m’agrada tenir les coses a mitges. Aquestes festes de Nadal he cuinat més que mai però no he tengut ocasió de fer fotografies o no eren receptes pensades per ser publicades. Algunes de les que he fet, però, estan en el calaix de les pendents per a taulaposada. Ara que hem tornat a la normalitat i a una certa rutina confii en treure posts amb certa assiduïtat.

Després de les festes necessitava una certa depuració, plats llleugers per refrescar el cos i l’anima de tota la pesca nadalenca. El conill és una de les carns més sanes que hi ha. Té pocs greixos i sol ser molt recomanada en dietes. Jo no som amant d’aquesta carn, em fa una mica d’angúnia i me la menj amb recel. Però havia de practicar el desossament de la peça i vaig pensar que seria una bona entrada al blog. Després de tant de temps era convenient tornar amb alguna cosa més currada que no pas una ensalada i volia fer alguna cosa original meva. He de confessar, tanmateix, que estic realment sorpresa amb el resultat final. I com que sempre que m’agrada la public, aquí teniu la recepta. La salsa pot deseqilibrar la balança encara que no és de les més pesades que hi ha. He partit d’una recepta del blog Les receptes del Miquel, un blog que està molt bé i que vos recoman consultar. Fa temps vaig fer codonyat i en consumesc molt poc així que m’anava molt bé la salsa per treure-li profit. Esper que vos agradi el resultat final.

Ingredients:

1 conill desossat
1 albergínia grossa
2 carxofes
romaní, vi sec, sal, pebre bo, oli

per a la salsa

100 gr de codonyat
300 ml brou de pollastre
50 ml conyac
1 cullereta d’ametlles torrades
1 cullerada salsa soja

Encalentirem el forn a 180ºC. Tallarem l’albergínia a làmines i la deixarem en remull una bona estona. Les courem al forn fins que siguin toves. Reservarem.

Confitarem els cors de les carxofes en un recpient, tapades amb oli. El tendrem al foc al mínim durant 20 minuts (no ha de bullir). Treurem les carxofes i les deixarem degotar sobre paper absorbent.

Estendrem el conill i el salpebrarem. El farcirem amb les carxofes tallades petites i l’albergínia. L’embolicarem i el bridarem bé a fi de què ens quedi un tronc. El posarem en una safata on hi haurem posat un raig d’aigua. Regarem la carn amb el vi sec, una mica d’oli i una mica de romaní. El posarem al forn uns 40 minuts girant-lo a la meitat del temps.

Mentrestant farem la salsa. Tallarem la meitat del codonyat i el courem  en una pella gran amb les ametlles i el conyac fins que aquest darrer s’hagi evaporat. Afegirem el brou i la salsa de soja i deixarem que cogui uns minuts. Triturarem la mescla i tornarem a coure uns minuts més afegint-hi els sucs de la cocció del conill i el codonyat restant tallat a quadrets.

Per presentar el plat tallarem el tronc en racions individuals i l’acompanyarem amb la salsa. Aquí l’he guarnit amb unes cols de Brussel·les que he bullit uns 15 minuts i prou.

Si no voleu desossar el conill segur que a la carniceria de confiança vos ho faran. Com que havia desossat les cuixes a part, també les he farcides igual i les he cuites amb el tronc tot i que només 20 minuts per ser peces més petites.

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta