Porc agredolç amb cebetes

Publicat dia 18 gener 2013 carn. General. Receptes salades

Whole kitchen en la seva Proposta Salada per al mes de gener ens convida a preparar un clàssic de la cuina xinesa: Porc Agredolç.

Amb les darreres publicacions sembla que m’ha pegat la fal·lera oriental però és pura coincidència. Les propostes de Whole kitchen tornen a les webs després d’un mes de vacances i ha tocat aquest plat. Si he de dir la veritat, no crec que m’hagués passat pel cap fer-lo mai i he estat ben a punt de no participar perquè no em feia massa el pes. Com veis no he estat difícil de convèncer. El sabor no recorda al que et donen als restaurants xinesos però a casa ha tengut molt bona acceptació, així que no em puc queixar. Esper que vos agradi.

He utilitzat llom perquè volia una carn més magra però la part de l’agulla del coll és més melosa i potser més adequada. Amb el filet també ha de quedar millor. Amb aquestes quantitats en poden menjar 2-3 persones.

Ingredients

400 gr llom de porc
1 pebre verd
1 pebre vermell
250 gr cebetes
1 cullerada maizena

per a la salsa

300-400 ml brou de pollastre
2 cullerades ketxup
3 cullerades soja
2 cullerades vinagre d’arròs
1 cullerada mel
1 cullerada sucre
gingebre fresc ratllat
1 all petit ratllat
1 culleradeta de maizena

Tallarem la carn a daus i la salpebrarem. Escaldarem les cebes i les pelarem. Tallarem els pebres a tires. Passarem la carn per la maizena i la sofregirem amb una mica d’oli. La treurem i la deixarem en un plat amb paper absorbent. Saltejarem els pebres uns minuts, hi incorporarem les cebes i saltejarem uns 2 minuts més. Reservarem.

Per fer la salsa posarem tots els ingredients, manco la maizena i una part del brou, en un cassó. Quan la mel i el sucre s’hagin fos i comenci a bullir hi mesclarem la maizena dissolta prèviament amb un poc de brou o amb un dit d’aigua. Deixarem que bulli un minut.

Posarem les verdures al foc i hi posarem la carn i la salsa i deixarem que vagi lligant tot plegat, amb la paella tapada i remenant de tant en tant. Si vos agrada amb el gust més suau és convenient que deixeu brou a part i l’aneu incorporant a mesura que lligau el conjunt. I ja està. Aquest plat es pot fer amb antelació perquè és dels que esperen. Es pot acompanyar la carn amb una mica d’arròs.

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta