Arròs vermell amb picornells i tofu

Publicat dia 14 octubre 2013 General. pasta i arròs. Receptes salades

arròs salvatge vermell amb picornells i tofu

El plat que present avui és senzill, equilibrat i molt sa: un tipus d’arròs diferent i molt atractiu, el tofu i un bolet de temporada: picornells.  El tofu, com bé sabreu, és un aliment proteïc que els vegetarians empren per substituir la carn. S’elabora a base de llet de soja i aigua que, a través de la coagulació i posterior premsat, es transforma en una espècie de formatge vegetal, de textura més surenca i gust molt suau. Quan es marina en espècies o en alguna salsa, absorbeix el seu sabor, la qual cosa fa que sigui ideal en sopes.

Amb aquesta recepta he introduït el tofu a la meva dieta. L’havia tastat gràcies a la cuina japonesa però no m’havia preocupat massa fins ara. El plat d’avui és molt senzill i no té secrets. L’arròs vermell el trobareu en herboristeries i el podeu substituir per qualsevol que tengueu a casa, igual que els bolets. Ara és temporada de picornells. El meu pare en va trobar i em semblaren perfectes per al meu plat. Aquestes quantitats estan pensades per a una persona.

Arròs salvatge-tofu1

Ingredients

60 gr arròs vermell salvatge
100 gr tofu
50 gr picornell
salsa de soja
arrel de gingebre
ciboulet

Tallarem el tofu a daus i els deixarem marinar amb la salsa de soja i una mica de gingebre fresc ratllat. Mentrestant bullirem l’arròs uns 25-30 minuts. El colarem i reservarem.

Saltejarem els picornells uns 2 o 3 minuts amb una cullereta de postre d’oli. Hi afegirem l’arròs i el tofu colat de la salsa i saltejarem uns dos minuts. Emplatarem. Picarem el ciboulet, l’hi espolsarem per damunt i ja tendrem el plat a punt.

Arròs salvatge-tofu

Alerta amb la sal, la salsa de soja té el gust fort i salat, millor que la poseu al final.

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pasta i arròs

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Publicat dia 19 gener 2016

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust….

Llegeix-ne més

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Publicat dia 25 novembre 2015

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Comenta