El plat que present avui és senzill, equilibrat i molt sa: un tipus d’arròs diferent i molt atractiu, el tofu i un bolet de temporada: picornells. El tofu, com bé sabreu, és un aliment proteïc que els vegetarians empren per substituir la carn. S’elabora a base de llet de soja i aigua que, a través de la coagulació i posterior premsat, es transforma en una espècie de formatge vegetal, de textura més surenca i gust molt suau. Quan es marina en espècies o en alguna salsa, absorbeix el seu sabor, la qual cosa fa que sigui ideal en sopes.
Amb aquesta recepta he introduït el tofu a la meva dieta. L’havia tastat gràcies a la cuina japonesa però no m’havia preocupat massa fins ara. El plat d’avui és molt senzill i no té secrets. L’arròs vermell el trobareu en herboristeries i el podeu substituir per qualsevol que tengueu a casa, igual que els bolets. Ara és temporada de picornells. El meu pare en va trobar i em semblaren perfectes per al meu plat. Aquestes quantitats estan pensades per a una persona.
Ingredients
60 gr arròs vermell salvatge
100 gr tofu
50 gr picornell
salsa de soja
arrel de gingebre
ciboulet
Tallarem el tofu a daus i els deixarem marinar amb la salsa de soja i una mica de gingebre fresc ratllat. Mentrestant bullirem l’arròs uns 25-30 minuts. El colarem i reservarem.
Saltejarem els picornells uns 2 o 3 minuts amb una cullereta de postre d’oli. Hi afegirem l’arròs i el tofu colat de la salsa i saltejarem uns dos minuts. Emplatarem. Picarem el ciboulet, l’hi espolsarem per damunt i ja tendrem el plat a punt.
Alerta amb la sal, la salsa de soja té el gust fort i salat, millor que la poseu al final.