Popietes de llom amb salsa de raïm

Publicat dia 12 març 2014 carn. General. Receptes salades
popietes de llom amb salsa de raïm
Darrerament he fet tantes vegades aquestes popietes que feia beneit que no les publicàs al blog. Són molt senzilles i solen agradar bastant. Com que són racions individuals em semblen ideals quan tens convidats. Les podeu cuinar d’un dia per l’altre i són raonablement econòmiques, així que, amb tants avantatges aquí les teniu, no podem demanar massa més.
No vos retgireu per la forma, es fan en un no res i amb les fotos del pas a pas segur que ho veis clar. Vos aconsell que empreu talls de xulla curada en lloc de bacó per ser més suau de gust. A la meva carnisseria de referència en tenen una de molt bona qualitat i la trob molt recomanable. A mi el bacó no em fascina i el solc evitar. Podeu fer les popietes de pollastre o d’indiot substituint la carn picada mesclada per la de l’au que trieu.
Ingredients
12 talls prims de llom
12 talls de xulla curada o bacó
 600 gr carn picada mesclada
2 ous
1-2 llesques de pa
llet
1 ceba grossa
500 gr raïm
250 ml brou o aigua
150 ml pedro ximenez
orenga, farigola, sal, pebre bo, oli
 Salpebrarem els talls de llom. Amararem el pa amb la llet i deixarem que l’absorbeixi. Salpebrarem la carn picada i hi afegirem el pa colat de la llet, les herbes i els ous. Mesclarem i dividirem en 6 bolles. Embolicarem cada bolla amb 2 tallades de llom i els farem un cinturó amb els talls de xulla. Els bridarem amb fil de cuina primer al voltant de la xulla i després de manera octogonal. Marcarem les popietes en una paella i reservarem en una palangana de forn.

 Dins la mateixa paella hi sofregirem la ceba tallada a daus petits. Quan sigui cuita hi afegirem el raïm, el deixarem coure uns minuts i hi sumarem el vi dolç i el brou. Salpebrarem i deixarem que redueixi. Ha de coure uns 15 minuts. Salpebrarem.
 Abocarem la salsa sobre la carn i l’enfornarem uns 15-20 minuts a 180ºC. Abans de dur a la taula retirarem tots els fils. Servirem la carn acompanyada de la salsa. Si voleu podeu retirar el raïm més gros i passar la resta pel xinès per fer una salsa més fina. També podeu acabar el plat al foc, en una olla baixa si no voleu emprar el forn.
Sempre he emprat raïm negre i blanc per una qüestió de gust.  Com que és una bona peça no hi faig més guarnició que la pròpia fruita però hi acompanyaria bé l’arròs
popietes llom8
 

 

Receptes similars: carn

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Publicat dia 22 setembre 2016

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Comenta