Croquetes de blaves

Publicat dia 22 octubre 2014 entrants. General. Receptes salades. verdures

croquetes de blaves

Sortir d’excursió en temps de blaves és un doble plaer per a mi perquè puc gaudir a l’hora de dues coses que m’agraden molt: els bolets i caminar per la muntanya. Aquest passat diumenge vàrem fer una sortida preciosa que transcorria durant molt de temps per dins un alzinar. Era impossible no trobar el camí ple de bolets, la majoria verinosos. I clar, les blaves feien la seva aparició de tant en tant i no poguérem estar sense collir-les. La pena és que no anàvem preparats i les haguérem de posar dins una bossa. Al final del camí moltes d’elles estaven fetes a bocins. I com que hagués estat un delicte no fer-les servir vaig pensar en unes croquetes. També és la primera vegada que utilitz el panko per arrebossar. Ara entenc per què té tant d’èxit. Entre fer les fotos i tot plegat ja feia estona que les havia fetes quan me les vaig menjar i encara eren ben cruixents.

croqueta-bolets1

Ingredients
500 gr blaves netes
1 ceba
3 alls
125 ml vi blanc
350 ml llet
2 cullerades i mitja de maizena
2 fulles llorer
nou moscada, sal, pebre bo, oli
Per a arrebossar
2-3 ous
panko, sèsam negre, sèsam daurat cru

 

croqueta-blaves

Posarem les blaves netes en un recipient amb aigua per a què acabin d’amollar restes de terra i fulles. Les bullirem en aigua neta uns minuts. Colarem i reservarem.

Picarem la ceba i els alls amb la picadora fins que ens quedi un puré. Sofregirem aquesta pasta amb un raig generós d’oli fins que s’hagi daurat. Hi afegirem els bolets trossejats i ho integrarem tots sense deixar de remenar. Hi abocarem la farina i seguirem movent-ho uns minuts. Afegirem el vi blanc a poc a poc, remenant la pasta de bolets.

croqueta-blaves4

Quan ho hagi absorbit bé hi posarem la llet en diverses tandes. Salpebrarem i espiciarem amb la nou moscada. Quan estigui llesta posarem la pasta de croquetes en un recipient, tapada amb paper film a pell. La deixarem a la gelera fins a l’endemà.

Batrem els ous en un plat. En un altre mesclarem el panko amb les dues classes de sèsam. Farem bolles de la pasta i les passarem per ou i després les arrebossarem. Una vegada llestes les fregirem en oli calent fins que s’hagin daurat per tots els costats. Deixarem que degotin sobre paper absorbent i ja les tendrem a punt per menjar!

croqueta-blaves5Podeu fer aquestes croquetes amb qualsevol tipus de bolet, fins i tot els podeu mesclar. A mi em sembla una recepta ideal per aprofitar els bolets més esguerrats, els capolls i els que no us podeu menjar sencers.

Si no teniu panko substituïu-lo per pa ratllat o galeta picada, quedaran igual de bé.

 

Receptes similars: entrants

Coca de jonquillo

Publicat dia 31 març 2017

No puc deixar d’associar el jonquillo a la meva infància. Ma mare ens en feia unes raoles boníssimes quan estava de temporada. Els meus germans i jo ens les acabàvem sense cap protesta. Res a veure amb els dies de…

Llegeix-ne més

Croquetes de sípia en la seva tinta

Publicat dia 24 març 2017

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

Pastís Òpera

Publicat dia 7 març 2017

El Pastís Òpera és un pastís clàssic de la rebosteria francesa, l’autoria del qual s’atribueix a diversos pastissers de renom. El que sí sembla clar és que el seu nom fa honor a l’edifici de l’Òpera Garnier de París. Aquest…

Llegeix-ne més

Escaldums

Publicat dia 16 febrer 2017

  M’agrada publicar receptes tradicionals perquè pens que és una bona manera de fer-les viure, de donar-les pervivència en el temps. Sé que no aportaré massa amb aquesta però m’interessa que sigui aquí per a què pugui ajudar a qui…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes salades

Mousse de llenties beluga

Publicat dia 5 febrer 2017

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum…

Llegeix-ne més

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Publicat dia 12 gener 2017

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

Carxofes en conserva

Publicat dia 29 abril 2016

La temporada de carxofes va arribant al seu final i és el millor moment per fer-ne en conserva. A més, estan a un preu irrisori. Aquestes que veis aquí les vaig comprar a 49 cèntims per kg en una botiga…

Llegeix-ne més

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

Publicat dia 15 febrer 2016

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat…

Llegeix-ne més

Comenta