Vaig començar a fer aquests pastissets quan feia feina al Siset. Algun dia els acompanyava amb salsa de tomàtiga i altres amb qualsevol pesto. Ambdues salses crec que hi diuen bé. Ja veureu que són molt fàcils i es poden menjar freds o calents. Per comoditat i perquè m’agrada com queda, els faig de forma individual, fent servir un motllo de magdalenes, però també es pot fer un únic pastís amb un motllo de púding seguint la mateixa elaboració.
Ingredients (per a 6 pastissets)
per als pastissets
4 albergínies
500 gr brossat
2 ous
orenga
6 c/s salsa de tomàtiga
2-3 tomàtigues d’ensalada
pebre rosa, sal, pebre bo
per al pesto
1 manat de fonoll o també d’anet
1 brot de julivert
1 pera
2-3 c/s parmesà mòlt
1-2 c/s avellanes torrades
oli d’oliva
1 all
sal, pebre bo, llimona
Tallarem 3 albergínies en làmines primes i llargueres i 1 a talls rodons. Les pintarem d’oli i les courem al forn a 180ºC durant uns 20-25 minuts aproximadament.
Mentrestant mesclarem el brossat amb els ous, l’orenga, el pebre rosa, la sal i el pebre bo. Reservarem.
Tallarem les tomàtigues a rodanxes.
Folrarem el motllo amb les làmines d’albergínia. Amb les llargueres farem les parets i utilitzarem les rodones per al cul del motllo. Pintarem l’albergínia amb la salsa de tomàtiga. Disposarem una cullerada de brossat dins cada cavitat, omplint-ne només la meitat. Cobrirem amb els talls de tomàtiga i acabarem d’omplir amb el brossat restant. Els cobrirem amb una altra rodanxa d’albergínia i hi abocarem un fil d’oli sobre cada un.
Ho enfornarem a 180ºC uns 15 minuts.
Farem el pesto disposant els ingredients en el tassó del túrmix amb una mica d’oli, sal, pebre bo i unes gotes de llimona. Anirem emulsionant amb la resta de l’oli fins que ens agradi la consistència del pesto.
Deixarem que els pastissets reposin una mica i els desemmotllarem. Acompanyarem cada porció amb una mica de pesto.
Bon profit!